Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Μαΐου 2024

“Σταυρόλεξο” για δυνατούς λύτες η εξέλιξη του Leader στην Λευκάδα

Επανεξέταση όλων των φακέλων ζητά το υπουργείο

Tραβούσαν στην κυριολεξία τα μαλλιά τους τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Leader στην πρώτη επίσημη επίσκεψη τους στα γραφεία της Αναπτυξιακής Λευκάδας.

Μετά από μαραθώνια διάσκεψη, όπου παρουσιάστηκε η  «χαοτική κατάσταση» που επικρατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα, υποχώρησε η αρχική αισιοδοξία για τη τύχη του προγράμματος και αποφάσισαν να ξεκινήσουν αλλάζοντας αρχικά κλειδαριές στα γραφεία και ζητώντας τη συνδρομή καθαριστριών του Δήμου Λευκάδας.

Για την κατάσταση πληροφορήθηκε και το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο έχει ήδη ζητήσει την επανεξέταση όλων των φακέλων προς χρηματοδότηση. Μάλιστα για το σκοπό αυτό απεσταλμένοι του, όπως πληροφορηθήκαμε, αρχές της εβδομάδας που διανύουμε επισκέφθηκαν τα γραφεία και παρέλαβαν φακέλους για επανέλεγχο.

Το οδυνηρό της ιστορίας είναι ότι ο «πέλεκυς» πέφτει «επί δικαίων και αδίκων», με αποτέλεσμα καθόλα νόμιμοι δικαιούχοι που έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για χρηματοδότηση, να καλούνται εκ νέου να συγκεντρώσουν δικαιολογητικά και να περάσουν εκ νέου έναν τον ίδιο «γραφειοκρατικό γολγοθά», προκειμένου να συμπληρώσουν καινούργιο φάκελο, με μεγάλο κίνδυνο λόγω καθυστέρησης είτε να χαθεί το πρόγραμμα, είτε να χαθεί  κι άλλος πολύτιμος χρόνος που τελικά θ’ ακυρώσει τα σχέδια των δικαιούχων.

Το ζήτημα αναμένεται ν’ απασχολήσει και την διοικητική επιτροπή, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού σχεδόν όλα τα μέλη της συμμετέχουν είτε στα τοπικά, είτε στα περιφερειακά ψηφοδέλτια.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights