Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Κινητοποιήσεις από το Ε.Κ. Λευκάδας-Βόνιτσας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το  Εργατικό Κέντρο  σε συντονισμό με τα Εργατικά Κέντρα της Ηπείρου πήραν τις παρακάτω κοινές πρωτοβουλίες για την ανεργία και για  μέτρα ανακούφισης των ανέργων, στην περιοχή Ηπείρου & Λευκάδας και καλούν ανέργους και εργαζόμενους να πάρουν μέρος:

1. Κινητοποίηση  σε όλους τους Νομούς στις 4 του Απρίλη έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ σε κάθε Νομό. Στη Λευκάδα θα γίνει στις 10 το πρωί

Βασικά αιτήματα διεκδίκησης: Έκτακτο επίδομα 1000 € για όλους τους ανέργους, επίδομα ανεργίας 600 € ,  το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

2. Κινητοποίηση στα Νοσοκομεία στις 7 Απρίλη.   Στη Λευκάδα στις 8.30 το πρωί

Βασικά αιτήματα διεκδίκησης: Αγώνας για την Υγεία της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, για το δικαίωμα στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και Πρόνοια και αδιάλλακτη πάλη για την κατάργηση του αίσχους της εμπορευματοποίησης των αναγκών του λαού.

Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειας τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις

3.  Συμμετοχή στην απεργία της 9 του Απρίλη και στις τοπικές απεργιακές συγκεντρώσεις

4. Πραγματοποίηση Πανηπειρωτικού συλλαλητηρίου στα Γιάννενα στις 12 του Απρίλη.  (αναχώρηση με λεωφορείο –θα βγει ενημερωτική ανακοίνωση)

ΛΕΥΚΑΔΑ 2-4-2014

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *