Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2021

Τα Βαρέα και Ανθυγιεινά δεν θα υπερβαίνουν το 10%

Την πόρτα εξόδου σε 250.000 εργαζομένους που εργάζονται σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών δείχνει η κυβέρνηση, κατόπιν απαιτήσεως των όρων δανεισμού. Μόνο το 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας θα παραμείνει στον κλάδο. Διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις παραμονής στα ΒΑΕ

Ένα ακόμα δυσάρεστο μέτρο που θίγει χιλιάδες εργαζομένους εξετάζει προς εφαρμογή το υπουργείο Εργασίας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, την πόρτα εξόδου από το καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων αναμένεται να δουν σύντομα περίπου 250.000 εργαζόμενοι.

Η 11µελής επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του Μαΐου, ώστε να γνωμοδοτήσει έως τον Ιούνιο για την υπαγωγή ή εξαίρεση εργασιών, ειδικοτήτων ή χώρων εργασίας στα ΒΑΕ.

Στη συνέχεια µε σχέδιο νόμου θα τεθεί σε ισχύ, από την 1η Ιουλίου 2011, η νέα λίστα η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 250.000 λιγότερους εργαζόμενους.

Σημειώνεται πως το Επικαιροποιηµένο Μνημόνιο προβλέπει ότι η λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων δεν θα μπορεί να περιλαμβάνει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας. Σήμερα στην κατηγορία εντάσσεται πάνω από το 30% των εργαζομένων.

Συνέχεια εδώ (news247.gr).

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *