Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαρτίου 2023

Τροπικά ψάρια εμφανίζονται στο Ιόνιο. Σημάδια κλιματικής αλλαγής;

Οι Γερμανοί πέρασαν πρώτοι το Σουέζ , σχετικά πρόσφατα  πέρασαν και οι Λαγοκέφαλοι . Σήμερα μάθαμε και τους Αλεπόσκυλους!

Σύμφωνα λοιπόν με το vlahatasamis.gr:

“Ψάρι 4 μέτρων και 250+ κιλά, πιάστηκε σε δίχτυα ψαράδων στη Σάμη Κεφαλονιάς.  Το ψάρι πιάστηκε από τους αδελφούς Βαλλάτου ( για πολλά χρόνια ψαράδες στη Σάμη ), στο στενό μεταξύ Ιθάκης και Σάμης. Ανήκει στη κατηγορία των καρχαριοειδών και το είδος αυτό πιάνεται για πρώτη φορά στα «νερά μας». Στη στεριά ήρθε ρυμουλκούμενο ( λόγω βάρους ) τα δε δίχτυα είχαν γίνει ένα «κουβάρι»!!!”

Δείτε τι δήλωσε ο ψαράς που το αλίευσε:

Τι λέει η wikipaideia για το συγκεκριμένο  ψάρι:

Αλεπόσκυλους είναι μεγάλους καρχαρίες lamniform της οικογένειας Alopiidae βρίσκονται σε όλες τις εύκρατες και τροπικές ωκεανούς του κόσμου ? Η οικογένεια περιλαμβάνει τρία είδη , όλα μέσα στα Alopias γένους .

Το γένος και το όνομα της οικογένειας προέρχεται από την ελληνική λέξη Alopex , που σημαίνει αλεπού . Πράγματι , η μεγάλη ουρά ή κοινή αλωνιστής καρχαρία , Alopias vulpinus , πήρε το όνομά του ο καρχαρίας αλεπού από ορισμένες αρχές [ ποιος; ] . Η κοινή ονομασία προέρχεται από ένα διακριτικό , thresher – όπως ουρά ή το ουραίο πτερύγιο το οποίο μπορεί να είναι όσο το σώμα του ίδιου του καρχαρία [ παραπομπή που απαιτείται ] . [ Αμφίβολη – συζήτηση ]
είδος

Οι τρεις σωζόμενες thresher είδη καρχαριών είναι όλα τα Alopias γένους . Η πιθανή ύπαρξη ενός έως τώρα μη αναγνωρίσιμων τέταρτο είδος αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ανάλυσης αλλοενζυμικών 1995 από Blaise Eitner . Αυτό το είδος είναι προφανώς βρίσκονται στον ανατολικό Ειρηνικό Μπάχα Καλιφόρνια, και έχει πριν θεωρηθεί εσφαλμένα ως αλωνιστική μεγαλόφθαλμο . Μέχρι στιγμής , είναι γνωστό μόνο από δείγματα μυών και καμία πτυχή της μορφολογίας του έχει τεκμηριωθεί . [ 2 ]

Alopias pelagicus H. Nakamura , 1935 ( για τα πελαγικά αλωνιστικές )
Alopias superciliosus RT Lowe , 1841 ( Bigeye αλωνιστικές )
Alopias vulpinus Bonnaterre , 1788 ( Κοινή αλωνιστικές )
http://en.wikipedia.org/wiki/Thresher_shark

Σημείωση ΜΝ: Πολλά από τα τροπικά ψάρια είναι άκρως επικίνδυνα προς κατανάλωση όπως λ.χ οι λαγοκέφαλοι , αρκετά είναι επικίνδυνα και μέσω της επαφής , για τον λόγο αυτό  χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους για πρώτη φορά τα συναντούν.

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights