Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Φ.Σ.Π.Λ.: Κλείνουμε τα φαρμακεία μας επ΄αόριστον από 26.3.2014 – Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές Πρέβεζας, Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 24/3/2014

Αριθμ. Πρωτ. 1077

ΠΡΟΣ

Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

Όλους τους φαρμακοποιούς

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες στο Σ/Ν που ετοιμάζεται να κατατεθεί προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες επέρχονται οι εξής αλλαγές στην διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων:

Με το άρθρο 2 καταργούνται διατάξεις με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα:

α) σε έναν φαρμακοποιό να κατέχει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείου επιθυμεί. 1, 10, ή 100 ακόμη… (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 8 του Ν. 5607/1932)

β) σε φαρμακεία να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα, άρα και με Super market, ιατρεία πολϋιατρεία κλπ.  (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 13 του Ν. 5607/1932)

2ον. Με το άρθρο 1 επιτρέπεται ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός να κατέχει όποιο ποσοστό του εταιρικού κεφαλαίου επιθυμεί σε μία εταιρεία εκμεταλλεύσεως φαρμακείου, ήτοι να κατέχει ακόμη και το 99% και ο αδειούχος το 1%. Και έτσι de facto «νομιμοποιούνται» οι μισθώσεις φαρμακείων…

3ον. Με το άρθρο 4 καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων, με προφανές αποτέλεσμα όλα τα φαρμακεία να μεταφερθούν στο κέντρο κάθε πόλης και έξω από τα νοσοκομεία.

Επίσης με τη συλλήβδην κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 20 του Ν. 5607/1932 και του άρθρου 7 του Ν. 328/1976, ως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, ανακύπτει μείζον ζήτημα αν επιτρέπεται στα φαρμακεία να μεταφέρονται από τον ένα δήμο σε άλλο. Το χάος που θα προκληθεί σε μια τέτοια περίπτωση είναι προφανέστατο.

4ον. Με το άρθρο 5 καταργούνται τα χωροταξικά κριτήρια ιδρύσεως φαρμακείου, με προφανές αποτέλεσμα κάθε νέος φαρμακοποιός να ανοίγει φαρμακείο μόνο στο κέντρο κάθε πόλης και έξω από τα νοσοκομεία (ισχύουσα διάταξη : άρθρο 36 παρ. 1 του Ν. 3918/2011)…

5ον. Με το άρθρο 6 ακυρώνονται επί της ουσίας και καθίστανται ανενεργές οι εφημερίες, αφού κάθε φαρμακοποιός θα μπορεί, όποτε θέλει και ανέλεγκτα, να ανοίγει και να κλείνει το φαρμακείο του.

6ον. Με το άρθρο 3 καταργείται κάθε έλεγχος επί της λειτουργίας των φαρμακείων, αφού θα μπορούν πια όποτε θέλουν χωρίς προειδοποίηση, να ανοίγουν και κυρίως να κλείνουν για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν, αδιαφορώντας για την σχετική ενημέρωση των πολιτών (ισχύουσες διατάξεις : παρ. 1 έως και 4 του άρθρου 11 του Ν. 5607/1932).

7ον. Με το άρθρο 7 παρέχεται η δυνατότητα να ιδρυθούν νέα φαρμακεία απέναντι από τα νοσοκομεία, ανεξαρτήτως της δυναμικότητας αυτών.

8ον. Με το άρθρο 11 το φαρμακοπωλείο μπορεί να έχει επιφάνεια ακόμη και 5 τ.μ., αντί των ελάχιστων 30 τ.μ. που ήταν προηγουμένως…

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 22ας Μαρτίου, καλούνται όλοι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι να κλείσουν τα φαρμακεία της δύναμής τους από την Τετάρτη 26/3/2014 και να αναμένουν νεώτερες οδηγίες μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα 12.00 μ.μ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Ανοιχτή επιστολή Φαρμακευτικού Συλλόγου στους βουλευτές Πρέβεζας και Λευκάδας

Προς τους κκ βουλευτές
Πρέβεζας και Λευκάδας

Επικοινωνούμε μαζί σας εκτάκτως για να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό και την πλήρη αντίθεσή μας για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης όσον αφορά τις ρυθμίσεις που προσπαθεί να επιβάλλει σχετικά με τη λειτουργία των φαρμακείων, ρυθμίσεις για τις οποίες θα κληθείτε να ψηφίσετε εντός των ημερών.

Σας καλούμε εκ των προτέρων να μην υποκείψετε σε πιέσεις συμφερόντων που θα δεχθείτε και να αναγνωρίσετε ως μόνο συμφέρον που πρέπει να υπηρετείτε εκείνο του Ελληνικού λαού.

Σας καλούμε να μην παραδώσετε τα φαρμακεία και τη δημόσια υγεία στα χέρια εκείνων των ελάχιστων αλλά «μεγάλων» που έχουν ακόρεστες ορέξεις και βλέπουν το φάρμακο όχι ως αγαθό, αλλά ως προϊόν και μέσο πλουτισμού τους.

Σας καλούμε να μη συμβάλετε στην καταστροφή του φαρμακείου της γειτονιάς που μεγαλώσατε, του φαρμακείου που σας στάθηκε σε δύσκολες στιγμές υγείας, της δικής σας και των παιδιών σας, του φαρμακείου που στέκεται πάντοτε δίπλα σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, σε όλους τους πολίτες της χώρας μας και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προσφέρει τις υπηρεσίες του αποτελώντας άρρηκτο κρίκο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Σας καλούμε να θέσετε προ των ευθυνών τους εκείνους που αδιαφορούν για την υγεία των Ελλήνων, εκείνους που είναι έτοιμοι να προσφέρουν έναντι πινακίου φακής τα φαρμακεία μας σε μεγάλα συμφέροντα και να τους δείξετε ότι παίρνετε το μέρος του λαού, το μέρος του μικρομεσαίου επιχειρηματία που στήριξε και στηρίζει την Ελληνική Οικονομία, το μέρος του φαρμακείου που χρόνια τώρα πιστώνει τα ασφαλιστικά ταμεία και έχει λαμβάνειν οφειλόμενα ακόμα από το 2010.

Σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό των 12000 οικογενειών των φαρμακοποιών και των 20000 οικογενειών των συνεργατών που η εργασία τους εξαρτάται από την ύπαρξη των φαρμακείων, και όχι στο πλευρό των πέντε πονηρών αρπακτικών της δημόσιας υγείας και της οικονομίας.

Οι φαρμακοποιοί δε διαπραγματευόμαστε και δεν παζαρεύουμε την ύπαρξή μας!

Δε θα προσφέρουμε εμείς το σχοινί με το οποίο θέλουν να μας κρεμάσουν!

Οι φαρμακοποιοί θα εναντιωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε όποιον διανοηθεί να ψηφίσει έστω και μία από τις δολοφονικές για εμάς και τη δημόσια Υγεία ρυθμίσεις. Θα δώσουμε τη μεγαλύτερη μάχη προκειμένου να επιβιώσουμε και σε αυτήν δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Ο πάγκος του φαρμακείου μας θα γίνει το προπύργιο του αγώνα μας και αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε μέχρι τέλους.

Ο εκβιαστικός εμπαιγμός της κυβερνητικής πρακτικής και των Υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης που φθάνουν στο σημείο να μας εκβιάζουν λέγοντας πως θα αν δε δεχθούμε τις ρυθμίσεις που βάζουν λουκέτο στα φαρμακεία μας θα μας μειώσουν το ποσοστό κέρδους είναι τραγελαφικός και απαράδεκτος!

Σας καλούμε την ύστατη για εμάς στιγμή να δώσετε δυναμικά τη δική σας απάντηση, αυτή που περιμένουμε, αυτή που και οι 12000 φαρμακοποιοί θα μετρήσουμε.

Σας καλούμε να πιέσετε με κάθε μέσον ώστε να μην έρθουν καν προς ψήφιση αυτές οι ρυθμίσεις, αλλά κι αν έρθουν να σταθείτε επάξια στο πλευρό των 12000 φαρμακοποιών, των 20000 συνεργατών μας αλλά και στο πλευρό του Έλληνα πολίτη στις πλάτες του οποίου παίζονται όλα αυτά τα παιχνίδια και να τις καταψηφίσετε δυναμικά!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Για τους φαρμακοποιούς της Πρέβεζας και Λευκάδας

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights