Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

“Σηκώνει το γάντι” ο Γιάννης Μαλακάσης. Απάντηση σε συνέντευξη του Περιφερειάρχη της Π.Ι.Ν. κ. Σπύρου Σπύρου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και τέως Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Μαλακάσης, σήκωσε το γάντι και απάντησε στις δηλώσεις Σπύρου (στο Ράδιο Επτάνησα και το Γιάννη Ανδριώτη).

H απάντηση του κ. Μαλακάση:

Συνέντευξη κ. Σπύρου Σπύρου

«Ο Μαλακάσης παραπονούμενος ήταν μονίμως μέχρι να μπορέσει να εξασφαλίσει μια έμμισθη θέση…»

Απάντηση στην Συνέντευξη: 

Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα και συνέντευξη επί προσωπικού, του κ. Περιφερειάρχη, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν πίστευα ποτέ πως ο κ. Σπύρου θα έφθανε σε ένα τέτοιο επίπεδο. Θεωρώ αχαρακτήριστα και ανυπόστατα όσα ελέγχθηκαν και φυσικά ανάρμοστα για το προφίλ ενός Περιφερειάρχη. Είχα εκτίμηση στον κ. Σπύρου σαν άνθρωπο και η κριτική που έκανα είχε να κάνει με την πολιτική του και μόνο. Δυστυχώς και άλλα στελέχη της παράταξης μας έχουν την ίδια άποψη, αρνούμενοι να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την εκ νέου υποψηφιότητα του εκφράζοντας έτσι μια γενική απογοήτευση.

Η κριτική που ασκούσα ήταν πάντα τεκμηριωμένη και ευθέως διατυπωμένη τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις όσο και στα συμβούλια στα οποία συμμετείχα, επισημαίνοντας πάντα τα λάθη ή τις παραλείψεις που είχαν αντίκτυπο στην γενική πολιτική της ΠΙΝ και στους συμπολίτες μας. Στόχος μου ήταν να διορθωθούν πολιτικές που δεν βοηθούσαν στην ανάπτυξη.

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπήρξε συζήτηση μεταξύ εμού και του κ. Περιφερειάρχη για την διεκδίκηση της θέσης του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας.

Επιβεβαιώνω ωστόσο ότι αρνήθηκα να συμμετάσχω παρ’ όλες τις πιέσεις σε ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής ανθρώπους που δεν χαίρουν πλέον της προσωπικής μου εκτίμησης αλλά και του σεβασμού της τοπικής κοινωνίας που εκπροσωπούν. Είχα δε την ευθύτητα να το εκφράσω αυτό παρουσία του ιδίου, του κ. Βερυκίου και ενός εκπροσώπου της ΝΟΔΕ Λευκάδας. Δεν λυπάμαι που προσέφερα τις γνώσεις μου και προπάντων την διάθεση μου για εποικοδομητικό έργο σε όλη την διάρκεια της θητείας μου. αυτό το έκανα γιατί πίστευα και πιστεύω ότι ο σωστός πολιτικός σκέπτεται και ενεργεί για το καλό του συνόλου και όχι του προσωπικού του κέρδους.

Σε ό,τι αφορά την θητεία μου ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα (Τεχνικά Έργα, Αναπτυξιακός Προγραμματισμός και Περιβάλλον), δεν σταμάτησα ούτε λεπτό να εκφράζω στον ίδιο τον Περιφερειάρχη, στην Εκτελεστική Επιτροπή και στα Περιφερειακά Συμβούλια τις ενστάσεις μου, πάντα καλοπροαίρετα, για τον τρόπο που ασκούσε διοίκηση, εκείνος και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Βερύκιος. Με εισηγήσεις, έγγραφα και ομιλίες μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν δίστασα να διεκδικήσω από τα Υπουργεία μεγαλύτερο σεβασμό προς την Περιφέρεια μας, όπως για παράδειγμα για το θέμα της διαίρεσης της Περιφέρειας σε σχέση με τα υδατικά διαμερίσματα, τη στιγμή που αυτό θα έπρεπε να το κάνουν ο Περιφερειάρχης που συνομιλούσε με τους Υπουργούς και οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες. Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα το πυρηνελουργείο στη Βασιλική της Λευκάδας, για το οποίο είχα επανειλημμένως εισηγηθεί την παύση λειτουργίας, (για λόγους υγείας των κατοίκων της περιοχής καθώς και των ξένων επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο-και για την ρύπανση περιβάλλοντος) για την οποία παύση λειτουργίας υπάρχει και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία όμως ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Ίσως για τέτοιου είδους λόγους αποπέμφθηκα μετά από δυο χρόνια θητείας και οι εξαιρετικά κρίσιμες αρμοδιότητες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας που ασκούσα, κρατήθηκαν από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη και δεν δόθηκαν στους νέους Αντιπεριφερειάρχες. Εξ’ άλλου και κατά τη διάρκεια της θητείας μου, παρ’ ότι ήμουν ο μοναδικός Περιφερειακός Σύμβουλος που είχα από την σκοπιά του εργολάβου Δημοσίων έργων την εμπειρία και τη γνώση να διαχειριστώ τα δημόσια έργα, πολλές φορές διαπίστωνα ότι γίνονταν συσκέψεις και λαμβάνονταν αποφάσεις για τα πιο σημαντικά θέματα όχι μόνο χωρίς την παρουσία μου αλλά και χωρίς καν την ενημέρωσή μου.

Κ. Περιφερειάρχη, με ψεύδη και λάσπη, δε σέβεστε τους ανθρώπους που δούλεψαν με εσάς και σας στήριξαν για 3 ολόκληρα χρόνια και σίγουρα έτσι δεν τιμάτε τον θεσμό για τον οποίο σας εξέλεξε ο λαός των Ιονίων Νήσων.

Όσον αφορά τα σχόλιά σας περί ιδιοτελών κινήτρων από μέρους μου προς εξασφάλιση εμμίσθου θέσης, σας υπενθυμίζω ότι δεν αποδέχτηκα την έμμισθη θέση του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου που μου προτείνατε, διότι πρωταρχικός μου στόχος ήταν και είναι να προσφέρω την εμπειρία και τις γνώσεις μου για την καλύτερη λειτουργία της ΠΙΝ.

Κ. Περιφερειάρχη, έχω 32 χρόνια υγιούς και ανιδιοτελούς πολιτικής παρουσίας και δεν νομίζω ότι μπορούν οι οποιεσδήποτε ασύστολες κατηγορίες να σπιλώσουν το όνομα μου, τουναντίον αμαυρώνουν το όνομα αυτών που τις χρησιμοποιούν. Ο κόσμος χρειάζεται πολιτικούς – ενεργούς πολίτες και όχι πολιτικάντηδες. Περνάμε δύσκολους καιρούς και αυτό το είδος της πολιτικής που μας έφερε σε αυτό το χάλι δεν νομίζω ότι προσφέρει ελπίδα ανάκαμψης.

 

Λευκάδα 20 / 03 / 2014

Ιωάννης Μαλακάσης. Περ Σύμβουλος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *