Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2021

Γιάννης Μαλακάσης στον Prisma 95,1: “Ο Σπύρου στηρίζει Βερύκιο γιατί δεν του ζητάει τίποτε. Εγώ είχα διαφοροποηθεί στο χωροταξικό που αδικούσε την Λευκάδα”

Ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μαλακάσης μίλησε στον Prisma 95,1 για την απόφαση του να μην στηρίξει την υποψηφιότητα Σπύρου, ενώ ταυτόχρονα κάνει κριτική στο έργο και τις ημέρες του νυν χωρικού αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βερύκιου.

Επίσης απαντάει και στα δημοσιεύματα που τον θέλουν η επόμενη μέρα να τον βρίσκει στο πλευρό της υποψηφιότητας του Αλέκου Δεσύλλα.

Ο κύριος Μαλακάσης υπογράμμισε ότι δεν θα στηρίξει τον κ. Σπύρου και Βερύκιο γιατί όλα αυτά τα χρόνια, αν και αγωνίστηκε μέσα από την εν λόγω παράταξη και πάντα μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο αγωνιζόταν για τα συμφέροντα της Λευκάδας όταν αυτά παραγκωνίζονταν,  πολλά από τα προβλήματα έμεναν απλά στα λόγια και όχι στις πράξεις.

Στον κύριο Σπύρου,  καταλόγισε ότι μπορεί να υπήρχε θέληση, αλλά εκείνο που έκανε λάθος είναι ότι δεν έδινε αρμοδιότητες στους συνεργάτες του. Ήταν ένας κεντροβαρής Περιφερειάρχης που προσπαθούσε να λύσει όλα τα θέματα μόνος του, αυτό ωστόσο δεν είναι εφικτό, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και σε πολλές κατευθύνσεις, υπογράμισε.

Ο κύριος Μαλακάσης  διευκρίνισε  ότι δεν τον ενόχλησε η αντικατάσταση του από θεματικό Αντιπεριφερειάρχη  από τον κ. Σπύρου, κατανοώντας την απόφαση του μετά από δυο χρόνια να τον αντικαταστήσει και η κριτική του δεν σχετίζεται με την απόφαση αυτή.

Όσον αφορά την διεκδίκηση της Αντιπεριφέρειας, όπως ανέφερε  στο γραφείο του κ. Βερύκιου, παρουσία του κυρίου Σπύρου,  διαφώνησε ανοικτά με τις επιλογές που γίνονται, λέγοντας ότι κάτω από τον  κύριο Βερύκιο δεν θα δεχτεί να είναι και  να μην τον υπολογίζουν στο ψηφοδέλτιο.

Ωστόσο όπως ανέφερε,  πολιτικό πρόσωπο του είπε ότι ο κύριος Βερύκιος έχει γερά στηρίγματα, με τον ίδιο να απαντά ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουν τα στηρίγματα, αλλά ο κόσμος που πρέπει να δει κάποιον να τον εκφράζει, να νιώθει ότι είναι κοντά στα προβλήματα και να τον χαιρετά στον δρόμο.

Ο κύριος Μαλακάσης είπε  ότι ο κύριος Σπύρου στηρίζει τον κ. Βερύκιο γιατί γνωρίζει ότι αν επέλεγε τον ίδιο , θα είχε έναν διαρκή πονοκέφαλο από διεκδικήσεις, διευκρινίζοντας ότι όταν λέει ότι ο κ. Περιφερειάρχης είχε άριστη συνεργασία με τον κ. Βερύκιο, ίσως το τοποθετεί ότι ο κ. Βερύκιος δεν του ζήτησε ποτέ τίποτα.

«Εγώ είχα διαφοροποιηθεί για το χωροταξικό ,όταν έβλεπε ότι η Λευκάδα πάλι παραγκωνίζεται και αποψιλώνεται από υπηρεσίες και παρόλο που έφερε εισήγηση να ψηφιστεί το χωροταξικό σχεδιασμό το Α1 στάδιο  μαζί με άλλους συμβούλους  εναντιωθήκαμε  και τελικά δεν πέρασε.

Ο κύριος Βερύκιος δεν εναντιώθηκε και αυτό  θεωρεί καλή συνεργασία προφανώς ο κύριος Σπύρου.»

Ο κύριος Μαλακάσης εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει γκάλοπ στην Λευκάδα, να μετρηθεί η δυναμική των υποψηφιοτήτων, κάτι που βρήκε αντίθετο τον κ. Βερύκιο. Ο κύριος Βερύκιος έκανε μια απλή διαχείριση στην περιφέρεια, δεν συγκρούστηκε, δεν έσπασε αυγά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Λευκάδας.

Επίσης ανέφερε ότι ποτέ δεν ζήτησε τις συμβουλές του για τεχνικά θέματα και ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τον Περιφερειάρχη, συγκεντρωτικός κάνοντας  ό,τι τον φωτίσει  ο Θεός.

Αναφέρθηκε επίσης και στην διαφωνία που είχαν με τα κότερα που κολλούσαν στην Αμμόγλωσα, καθώς  με δική του παρέμβαση η τεχνική υπηρεσία και ο κύριος Βουκελάτος έκαναν  μελέτη 500.000 και όταν  την παρέδωσαν  για υπογραφή στον κ. Βερύκιο, εισέπραξαν  την άρνηση του, με τον ισχυρισμό  ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στα λιμενικά έργα, πείθοντας και τον Περιφερειάρχη, κάτι που δεν ισχύει καθώς το προβλέπει ο Καλλικράτης.

Ο κύριος Μαλακάσης ανέφερε ότι η ΠΙΝ δεν έχει απορροφήσει κονδύλια από το ΕΣΠΑ λέγοντας ότι δυστυχώς υπάρχει η θέληση, ή δεν υπάρχει η γνώση ή υπάρχει αδιαφορία.

Όσον αφορά τον κύριο Δεσύλλα και την υποψηφιότητα του ξεκαθάρισε  ότι δεν έχει δεσμευτεί αν θα τον στηρίξει, διευκρινίζοντας ότι   αν νιώσει  ότι τον εκφράζει τότε μπορεί να το κάνει.  Ωστόσο αυτά που γράφτηκαν ότι έφαγε μαζί με τον κ. Δεσύλλα δεν ισχύουν.

«Η Λευκάδα δεν χρειάζεται υποθαλάσσια ζεύξη ούτε διόδια, αλλά χρειάζεται να παραμείνει νησί και για αυτό τον λόγο θα πρέπει πριν αποφασιστεί κάτι να γίνουν συνελεύσεις και να αποφασίσουν τα Δημοτικά Συμβούλια, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.»

Ο  ίδιος μάλιστα εξέφρασε την προσωπική του θέση που είναι να γίνει η υποδομή του δρόμου μέχρι το καρνάγιο, να γίνουν κρηπιδώματα, εκεί να φτιαχτεί μια άλλη γέφυρα σαν αυτή που έχουμε μια άλλη γέφυρα και λίγο μεγαλύτερη ώστε ο κόσμος να φεύγει προς τα έξω.

Όσον αφορά το καλοκαίρι και για τις είκοσι περίπου μέρες που υπάρχει μεγάλη κίνηση στο νησί, θα παραμείνει η άλλη γέφυρα στην θέση της και θα περνάνε από τις δυο και για να μην υπάρχει πρόβλημα με τα σκάφη που έρχονται να μπει ένας φωτεινός σηματοδότης που θα επιτρέπει την συνεχή διέλευση των σκαφών.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα χαλάσουμε πολλά εκατομμύρια ούτε θα μπούνε μέσα επενδυτές.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του κ. Βερύκιου ότι δεν υπάρχουν χρήματα, υποστήριξε ότι αυτή είναι μια βολική δικαιολογία όταν κάθεσαι πίσω από μια καρέκλα και δεν διεκδικείς καθώς δεν ανέβηκε ποτέ στην Αθήνα να πάει σε κάποιο υπουργείο και να διεκδικήσει πράγματα.

Επίσης τον ρώτησε τι σκοπεύει να κάνει με το πυρηνελουργείο, που θα έπρεπε να έχει κλείσει από καιρό και που λειτουργεί με εσφαλμένες ερμηνείες νόμων από τον κ. Βερύκιο. Μάλιστα έμαθε ότι ο φάκελος έχει μπει στο αρχείο και αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να μπει λουκέτο με τον κ. Βερύκιο να «φοβάται» μήπως του κάνουν μηνύσεις.

ΠΗΓΗ: prisma 95,1.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *