Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

Αποχώρησε από την “Κοινωνική Συμφωνία” το ιδρυτικό μέλος Πάμπος Χατζηλάμπης – Επιστολή με αιχμές

Την αποχώρησή του από την «Κοινωνική Συμφωνία» ανακοίνωσε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και ιδρυτικό μέλος του κόμματος Πάμπος Σ. Χατζηλαμπής, καταγγέλλοντας πως το κόμμα έχει υιοθετήσει «πρακτικές του παλιού και πιο παρακμιακού ΠΑΣΟΚ, με δομές ενός μορφώματος εφάμιλλου του ΠΑΟΚ της «παρεΐτσας» των τελευταίων ετών», αποτελούμενες από απαξιωμένα και πολλαπλώς ελεγχόμενα υλικά «πολιτικής κατεδάφισης».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή

Συνάδελφοι, Φίλες, Φίλοι,

Διαφώνησα με ενέργειες, μεθοδεύσεις και τακτικές της «Κοινωνικής Συμφωνίας» που πολλαπλασιάστηκαν μετά το 1ο Συνέδριο της, καθώς και με την  επιχειρούμενη διαρκή, εσκεμμένη, στοχευμένη και οργανωμένη αποψίλωση του κόμματος από πολιτικά στελέχη και ιδρυτικά μέλη κύρους.

Διαφώνησα με τις «παρεΐτσες» απαξιωμένων και πολλαπλά ελεγχομένων «υλικών πολιτικής κατεδάφισης», που καλυμμένες έμμεσα ή άμεσα κάτω από οργανωτικούς ρόλους, κινούμενες αριβιστικά από προσωπικά συμφέροντα και ωμή, ασύστολη οστεοθηρία, δημιούργησαν όζουσες, αποστηματικές και  πυορροούσες καταστάσεις, γύρω και κάτω από την ηγεσία του κόμματος. Εύχομαι χωρίς εκφρασμένη ή σιωπηρή συγκατάθεσή της…

Διαφώνησα γιατί στα δυο ακριβώς χρόνια ζωής της «Κοινωνικής Συμφωνίας» καταπατήθηκαν σταδιακά βασικές και θεμελιώδεις υποσχέσεις της. Όπως αυτές για την αξιοκρατία και την προαγωγή νέων πολιτικών ηθών και αρχών, που αποδείχθηκε κενή και ταυτόχρονα συγκαλυπτική επινόηση. Πιστεύω ότι, μεταξύ άλλων, είναι κι αυτή μια αιτία που το κόμμα αποδυναμώνεται, απαξιώνεται, φυλλορροεί και χάνει συνεχώς στελέχη και μέλη με λόγο και σημαντική επαγγελματική, προσωπική, κοινωνική  ή/και πολιτική διαδρομή. Τα παραδείγματα περιττεύουν.

Διαφώνησα γιατί τους τελευταίους κυρίως μήνες, η «Κοινωνική Συμφωνία», αντί της παραγωγής πολιτικού λόγου, επιδόθηκε σε καιροσκοπικά παζαρέματα βολέματος σε συνδυασμούς ως υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογές προσώπων και  φατριών, και κυρίως της γνωστής στην πιάτσα ως «συμμορίας των 10» (ή των 12). Κάτι  που συγκινεί και αφορά μόνο τους άμεσα φιλοδοξούντες.

Μοιραία, η «Κοινωνική Συμφωνία» απέτυχε να πρωταγωνιστήσει και να συμβάλει καταλυτικά στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας σταθερής και συνεχούς δημόσιας πολιτικής  παρέμβασης, ενός αριστερού προοδευτικού μετώπου συμπαράταξης δυνάμεων, με στόχο την αναδιαμόρφωση και αναστροφή των κυβερνητικών επιλογών ευτελισμού της πολιτικής ζωής της χώρας, οικονομικής εξαθλίωσης και εθελοδουλίας. Δυστυχώς, «έχασε το τραίνο» παρά την αποδειγμένη, κοινωνικά, πολιτικά  και επιστημονικά εδραιωμένη δυνατότητά της…

Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών με έπεισαν ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής πως το κόμμα, κυρίως μετά το 1ο του Συνέδριο, ανέστρεψε την πορεία του, υιοθετώντας μεθοδεύσεις και  πρακτικές του παλιού και πιο παρακμιακού ΠΑΟΚ, με δομές ενός μορφώματος εφάμιλλου του ΠΑΣΟΚ της «παρεΐτσας» των τελευταίων ετών. Ως έμπρακτη απόρριψη και αποκήρυξη όλων αυτών, διαχώρισα τη θέση μου και ανέστειλα κάθε  συμμετοχή  μου στις δραστηριότητες της ηγεσίας και του ίδιου του κόμματος.

Σήμερα, με την επιστολή μου αυτή, σας γνωστοποιώ την αυτόβουλη οριστική πλέον αποχώρησή μου από την «Κοινωνική Συμφωνία», παρ’ ότι μου ήταν ιδιαίτερα ελκυστική η επιθυμία να είμαι το πρώτο ιδρυτικό μέλος της, που «τα όργανα» του κόμματος θα «τιμωρούσαν» με την «ποινή» της διαγραφής.

Πάντα φιλικά,

Πάμπος  Σ. Χατζηλαμπής,   Αθήνα, 16/3/2014

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights