Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Οκτωβρίου 2021

Γιώργος Χατζημαρκάκης: “Λουκέτο στην Τρόικα, όχι στην Ελλάδα”

Γιώργος Χατζημαρκάκης

Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δελτίο Τύπου

Στρασβούργο 13 .03.2014

“Λουκέτο στην Τρόικα, όχι στην Ελλάδα”

“Ορισμένοι πολιτικοί μου “φίλοι” ενοχλούνται όπως φαίνεται από την αισθητική της εικόνας μου με το λουκέτο στο Ευρωκοινοβούλιο. Προφανώς η αισθητική τους δεν επηρεάζεται όταν βλέπουν τα λουκέτα στα μαγαζιά των ελληνικών επιχειρήσεων που κλείνουν κάθε μέρα. Είναι προφανές επίσης πως τα ειρωνικά σχόλια που διέρρευσαν στον τύπο, εξυπηρετούν την ανάγκη να μην ακουστούν όσα πραγματικά είπα και τα οποία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες κι όχι στον ιδεατό κόσμο κάποιων εκπροσώπων του”, δήλωσε σήμερα από το Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Ο ευρωβουλευτής μίλησε χθες στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης για το ρόλο της Τρόικας, επιλέγοντας με μια συμβολική ενέργεια να δείξει τις καταστροφικές συνέπειες της παρουσίας της Τρόικας στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας όμως στοιχεία όπως φαίνεται παρακάτω απ’ όσα είπε στην ομιλία του:

“Το μόνο που έφερε η Τρόικα στην Ελλάδα είναι τέσσερα χρόνια καταστροφής για την κοινωνία. Ποιο είναι το έργο της Τρόικα στην Ελλάδα;

Βάζει λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 4 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις πάνε για κλείσιμο όταν έχουν ήδη κλείσει τουλάχιστον 150.000. Βάζει λουκέτο στην εργασία με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους. Βάζει λουκέτο στα όνειρα για ζωή των νέων. 67% των νέων δεν έχουν δουλειά. Βάζει λουκέτο στην Υγεία. Μόνο η θνησιμότητα των νεογνών αυξήθηκε κατά 43%. Βάζει λουκέτο στην ίδια τη ζωή των Ελλήνων. Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 43%.

Και τώρα, βάζει λουκέτο σε κάθε μικρό επιχειρηματία. Με το νέο φορολογικό νόμο για ένα απλό λογιστικό λάθος, ο μικρός επιχειρηματίας μπορεί να πληρώσει στο τέλος μέχρι και 43.000 ευρώ πρόστιμο. Η Τρόικα βάζει κάθε μέρα ένα τεράστιο Λουκέτο σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή η πολιτική πρέπει να σταματήσει τώρα. Λουκέτο στην Τρόικα, όχι στην Ελλάδα”.

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *