Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Ιουνίου 2024

Εκδήλωση στη Λευκάδα με θέμα “Η Ιστορία μέσα από τα σχολικά βιβλία – το φαινόμενο του φασισμού”

Ομιλητής ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Γιώργος Μαργαρίτης *

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την ΕΛΜΕ Λευκάδας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπαίδευσης και την Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Λευκάδας.

Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου, Σάββατο 15 Μαρτίου, ώρα6:30 μμ

* Σύντομο βιογραφικό του κ. Μαργαρίτη Γιώργου

Ο Γιώργιος Μαργαρίτης ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στην Γαλλία (1972-1981). Υποστήριξε την διατριβή του (Doctorat d’ Etat es Lettres et Sciences Humaines) στα 1981. Εργάστηκε σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 1985 ως το 2004 στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης. Διδάσκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 2004 ως σήμερα.  Έχει διευθύνει πολλά ερευνητικά προγράμματα και συμμετάσχει σε άλλα.

Είναι συγγραφέας πέντε μονογραφιών, συμμετείχε σε συλλογικούς τόμους, επιμελήθηκε εκδόσεις ιστορικών έργων, πρακτικών συνεδρίων, αφιερωμάτων κλπ.. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για σειρά ετών υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής και τακτικός συνεργάτης του περιοδικού ο Πολίτης. Άρθρα του πάνω σε ποικίλα θέματα της πολιτικής και της επικαιρότητας έχουν φιλοξενηθεί στο σύνολο σχεδόν του ελληνικού τύπου.

Πεδία επιστημονικού ενδιαφέροντος

Ελληνική και Ευρωπαϊκή ιστορία του 20ου αιώνα. Πόλεμος, πολιτική και κοινωνία. Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Κατοχή και Αντίσταση. Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος. Στρατιωτική ιστορία. Κοινωνική δυσπραγία (αυτοκτονίες). Πολιτικές “θρησκείες”: μνημεία πεσόντων, Άγνωστοι στρατιώτες, πατριωτικές τελετουργίες. Ελληνική Επανάσταση και πόλεμος ανεξαρτησίας (1821-1830)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights