Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Οκτωβρίου 2018

Κλείνει αύριο η Π.Ε. Κέρκυρας για το “χαράτσι”

Η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας θα παραμείνει αύριο, 12 Μαρτίου, κλειστή και οι υπηρεσίες της δε θα λειτουργήσουν, ως ένδειξη συμπαράστασης στην κίνηση διαμαρτυρίας που έχει οργανώσει ο Δήμος της Κέρκυρας για τον τρόπο υπολογισμού του Ειδικού Έκτακτου Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ), δηλαδή το γνωστό σε όλους «χαράτσι».

Σε ένα τέτοιο κρίσιμο οικονομικό θέμα η ΠΕ Κέρκυρας στέκεται στο πλευρό των πολιτών, σε συνέχεια και των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για παρεμφερή θέματα και συγκεκριμένα για τη διόρθωση του δυσανάλογα υψηλού Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων που προκύπτουν από την αυθαίρετη εφαρμογή των νέων Αντικειμενικών Αξιών.

Είναι σαφές, ότι ο τρόπος υπολογισμός του ΕΕΤΑ είναι λανθασμένος με αποτέλεσμα τα τοπικά νοικοκυριά να χρεώνονται ένα δυσανάλογο ποσό εις βάρος τους. Απαιτείται, λοιπόν, η λήψη μέτρων από τους αρμόδιους το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η αδικία, ανεξάρτητα από τις ευθύνες που τυχόν βαρύνουν την τοπική ή την κεντρική διοίκηση για τη δημιουργία της.

Περιφερειάρχης με Θεοχάρη για το «χαράτσι»

Εξάλλου, το θέμα αυτό έθεσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, στο Γ.Γ. Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, με τον οποίο είχε πρόσφατα συνάντηση και του ζήτησε νομοθετική ρύθμιση για τη διόρθωση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, στο νησί της Κέρκυρας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *