Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Αυγούστου 2021

Hλίας Κοντογεώργης στον Prisma 95,1: “Ας μας πουν που άφησαν τα κλειδιά για ν΄ανοίξουμε τις πόρτες για όλους”

“Ο κ. Μαργέλης έδωσε μάχη  για να ψηφίσει τα μνημόνια”

Την πρώτη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Prisma 95,1 έδωσε ο Δημοσιογράφος, πρώην ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Τα Νέα της Λευκάδας» και υποψήφιος με την Δημοτική Κίνηση « Όλοι για την Λευκάδα», Ηλίας Κοντογιώργης.

Ο Ηλίας Κοντογιώργης, ανέφερε αρχικά  ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά με τον τρόπο που τόσα χρόνια παίζεται το παιχνίδι και είπε ότι τον έπεισε ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Δρακονταειδής, λέγοντας ότι υπάρχει και ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της κοινωνίας και των πολιτών, πέραν του συμβατικού που γνωρίζουμε τόσα χρόνια και αξίζει να το παλέψουν.

Το εγχείρημα ωστόσο είναι δύσκολο, διευκρίνισε, αλλά αξίζει τον κόπο  προσπαθήσουμε με την ευχή να τα καταφέρουμε στο τέλος.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είπε ότι ζούμε δύσκολους καιρούς και κάποιοι φταίνε που φτάσαμε ως εδώ, γιατί δεν γίναμε ξαφνικά έτσι  και ως δια μαγείας.

Ο Ηλίας Κοντογιώργης ανέφερε  ότι σε κάθε προεκλογική περίοδο ακούγονται πάντα ωραία και μεγάλα λόγια, διευκρινίζοντας ότι η Δημοτική Κίνηση που συμμετέχει,  αυτό που λέει το εννοεί και μέρα με την μέρα που περνάει πείθει και περισσότερο κόσμο.

«Η Δημοτική Κίνηση «Όλοι για την Λευκάδα» δεν είναι μια κίνηση που φτιάχνεται συγκυριακά λίγο πριν τις εκλογές για να πάρει την εξουσία, είναι μια παράταξη καθαρή   απέναντι στον κόσμο.

Μετρά αρκετά χρόνια και έχει δώσει δείγματα γραφής ενώ πιστεύει απόλυτα στην «συμμετοχικότητα»  και στον ισχυρισμό ότι και κάποιοι άλλοι λένε το ίδιο, διευκρίνισε ότι η διαφορά τους είναι ότι οι ίδιοι αυτά που λένε  θα τα εφαρμόσουν όπως και να έχει,  μέσα από φωνή σε τοπικά συμβούλια και τοπικές κοινότητες.

«Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να ακούσουμε το κάθε τελευταίο χωρίο και γειτονιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά  τις πελατειακές σχέσεις και τον «Μπάρμπα στην Κορώνη» είπε  ότι ο συγκεκριμένος Μπάρμπας μας έφτασε σε αυτό το σημείο, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος ζητάει την ψήφο κάθε Λευκαδίτη για να μην είναι κάτι τέτοιο, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι  δεν θα δεχτεί από  κανέναν -και ας χάσει και σταυρούς- να του ζητήσουν ρουσφέτι στο υποθετικό σενάριο της εκλογής της Δημοτικής Παράταξης.

«Αν δεν υπήρχε ελευθερία έκφρασης στην Δημοτική Κίνηση, εγώ δεν θα πέρναγα καν απο έξω», υπογράμμισε με νόημα ,λέγοντας ότι γνωρίζει τις βασικές αρχές τις Δημοκρατίας που διέπουν την κίνηση, για αυτό το λόγο και  είναι εκεί για να εκφράζει κανείς ελεύθερα την γνώμη του, κάτω από το πρίσμα ωστόσο μιας κοινής στρατηγικής και προγράμματος. Ωστόσο αν προκύψει θέμα διαφωνίας σε όσα έχουν συμφωνήσει προφανώς και θα το εκφράσει δημόσια.

 

Ο Ηλίας Κοντογιώργης χαρακτήρισε υποκριτική την τάση των υποψηφίων να δηλώνουν ανεξάρτητοι, καθώς στα κόμματα,  που είναι τα κύτταρα  της Δημοκρατίας υπάρχουν οσμές από φορμόλη “για αυτό και είμαστε σε αυτό το χάλι σήμερα και βλέπουμε μια Χρυσή Αυγή να εκτινάσσεται”, δήλωσε.

“Κάποια στιγμή πρέπει να βγάλουμε τα γυαλιά και να δούμε την πραγματικότητα κατάματα και να μην αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα” , για να συμπληρώσει  ότι “αρκετοί υποψήφιοι,   αφορμή τις Δημοτικές εκλογές , που έχουν και  ένα  τοπικό χρώμα, αρνούνται να πούνε το κόμμα με το οποίο είναι για να μην φάνε μούντζες.”

Ξαφνικά όλοι θέλουν να γίνουν ανεξάρτητοι για να αποποιηθούν το αμαρτωλό παρελθόν και να πουν ότι έχει γίνει μια Παρθενογένεση.

Ο Ηλίας Κοντογιώργης καυτηρίασε την τακτική  υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, που αναζητώντας ρόλο αλλάζουν παρατάξεις “δέκα φορές την ημέρα”, λέγοντας ότι “αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και ο κόσμος δεν πρέπει να τους παίρνει στα σοβαρά!”

“Μόνο η Δημοτική Κίνηση «Όλοι για την Λευκάδα» δεν αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα, όλες οι άλλες τα έχουν,” υπογράμμισε.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Σπύρου Μαργέλη που ανακοινώθηκε σήμερα και στο σημείο της αναφοράς του που λέει: «Πιστέψτε με, δεν υπάρχουν κλειστές πόρτες όταν ξέρεις που βρίσκονται τα κλειδιά.»,  προκάλεσε να τους πουν σε ποιο σημείο έχουν αφήσει τα κλειδιά, για να ξέρουμε να ανοίξουμε όλες τις πόρτες.

“Σέβομαι τον κύριο Μαργέλη και την υποψηφιότητα του, έχει κάνει μια διαδρομή, ο κόσμος τον έχει τιμήσει με την ψήφο του, έχει κάνει κάποια πράγματα, αρκετά τα έχει κάνει λάθος , για να συμπληρώσει ότι η πορεία των πραγμάτων έχει αποδείξει ότι υποφέρουμε από σωτήρες.”

“Αφήστε μας να κάνουμε και εμείς λάθη, εμείς έχουμε ένα διαφορετικό όραμα για την διαχείριση των κοινών σε ένα περιβάλλον που η αβεβαιότητα έχει φτάσει στο έπακρον και τα ερωτήματα που τίθενται για την επόμενη μέρα είναι φοβερά και τρομερά με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και που όλες αυτές πηγάζουν από τις πολιτικές που μας έφτασαν μέχρι εδώ”, συμπλήρωσε.

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο Ηλίας Κοντογιώγης σχολίασε μέρος της ανακοίνωσης του υποψήφιου για τον Δήμο Σπύρου Μαργέλη, που αναφέρει: “Mε γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Έχουμε πορευτεί μαζί αρκετά χρόνια και είχα την τιμή να αναγνωρίσετε επανειλημμένα τις προσπάθειές μου, για την πρόοδο της Λευκάδας και των νησιών μας. Μαζί καταφέραμε πολλές φορές το ακατόρθωτο. Φέραμε τα πάνω κάτω. Κάναμε πρώτα την πόλη της Λευκάδας μια λειτουργική πρωτεύουσα με σύγχρονες υποδομές και μια μαρίνα που αποτελεί σημείο αναφοράς εντός και εκτός Ελλάδας. Μετά κάναμε τα νησιά μας μοναδικό τουριστικό προορισμό, που απέδειξαν ότι αντέχουν όταν η βαθιά ύφεση στη χώρα μας δεν αφήνει τίποτα όρθιο.”

Ο Ηλίας Κοντογιώργης ανέφερε ότι από τον κύριο Μαργέλη περίμενε να δει μια μάχη που δεν δόθηκε ποτέ, «ας μας πει ποια μάχη έδωσε όταν υπέγραφε το Μνημόνιο, ή θεωρεί ότι έδωσε μάχη για να υπογράψει το Μνημόνιο, ας μας πει.»

Ωστόσο, διευκρίνισε  ότι δεν μηδενίζει το έργο κανενός λέγοντας ότι έχει κάνει και θετικά πράγματα για την Λευκάδα,  υπογραμμίζοντας  ότι ήταν την περίοδο τον παχιών αγελάδων τότε που είχε διασυνδέσεις στον κομματικό και κρατικό μηχανισμό που ήταν παρέα και λειτουργούσαν από κοινού και υπήρχαν ευκαιρίες να είναι παράδεισος ο τόπος μας. Εφόσον τα έχει κάνει όλα τόσο ωραία γιατί θέλει ξανά να κυβερνήσει να φτιάξει τι; Μήπως έμειναν κάποια έργα πίσω για να ολοκληρωθούν;

Όσον αφορά την υποθαλάσσια ζεύξη ανέφερε ότι στο προσεχές διάστημα η παράταξη θα αναφέρει συγκεκριμένα την πρόταση της για εξοικονόμηση πόρων και τι οικονομία κλίματος μπορεί να γίνει πάντα με γνώμονα το καλό του Λευκαδίτη. Η άποψη του ταυτίζεται με την άποψη του επικεφαλής Κώστα Δρακονταειδή  πριν πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά.

Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο που το πλεονέκτημα του νησιού που είναι η εύκολη πρόσβαση πρέπει να την κάνουμε μειονέκτημα,κατέληξε.

Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης του στον Prisma 95,1, ο Ηλίας Κοντογιώργης αναφέρθηκε στο θέμα του νερού που απασχολεί το νησί, λέγοντας ότι το έργο της  τηλεμετρίας ήταν εργαλείο και εξέφρασε την ελπίδα να δοθεί ξανά στο μέλλον η ευκαιρία να το διεκδικήσουμε.

Επίσης ανέλυσε πτυχές του προγράμματος της Δημοτικής Παράταξης, όπως την Δημιουργία Δημοτικής Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Ο Ηλίας Κοντογιώργης σχολίασε  την απόφαση του Δημάρχου Κώστα Αραβανή να μην διεκδικήσει ξανά την ψήφο των Λευκαδιτών, λέγοντας  ότι κάτι τέτοιο δεν το περίμενε και στο ερώτημα αν το έργο της παράταξης του δεν επικοινωνήθηκε σωστά στον κόσμο, ανέφερε ότι «το παραγωγικό έργο μιας δημοτικής περιόδου δεν έχει σχέση με την επικοινωνία καθώς τόσο ο ίδιος όσο και μερικοί αντιδήμαρχοι, ήταν λαλίστατοι προς τα Μέσα και δεν νομίζει ότι ξέχασαν κάτι να πουν.»

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε στην Δημοτική Ενότητα Ελλομένου λέγοντας ότι δεν έχει γίνει κάτι τα τελευταία χρόνια και ζήτησε να πουν τι είχαν πει ότι θα κάνουν και τι έγινε πραγματικότητα.

Επίσης αναρωτήθηκε που είναι ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής  και των Δημοτικών Ενοτήτων,  λέγοντας ότι τα προβλήματα είναι πολλά και συγκεκριμένα το Νυδρί έχει μείνει πολύ πίσω και είναι θύμα όλων αυτών των καταστάσεων για το πώς γινόντουσαν μέχρι τώρα οι γραμμές με τους κομματάρχες να δίνουν εντολές τι να γίνει και τι να μην γίνει.

Ζούμε σε ένα πανέμορφο τόπο, ζούμε σε ένα τόπο που παράγει χρήμα μέσω του τουρισμού και δεν έχει αλλάξει τίποτε, με εξαίρεση τον βιολογικό καθαρισμό.

Ο κεντρικός δρόμος του Νυδριού, που οι τουρίστες αφήνουν πάρα πολλά χρήματα υπάρχει ο κίνδυνος να στραμπουλίξεις το πόδι σου από τις λακκούβες, λέγοντας ότι είμαστε  πίσω κάποιες δεκαετίες.

πηγή: prisma 95.1.gr

 

 

2 Shares

Σχετικά άρθρα

Aνακοίνωση υποψηφιότητας

Ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , στην Π.Ε Λευκάδας ( Νομός Λευκάδας) ,συμμετέχοντας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *