Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Σεπτεμβρίου 2021

Οι “Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες” απέκτησαν τον ιστοχώρο τους

Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες

Δελτίο Τύπου

10Μαρτίου2014

Από σήμερα όλοι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις θέσεις και τις δράσεις του κινήματος των “Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών” μέσα από τον προσβάσιμο για όλους ιστοχώρο στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:

http://ellinespolites.gr/index.php

Κάνοντας οι ίδιοι πράξη τα όσα υποστηρίζουμε σθεναρά για την οριζόντια υιοθέτηση της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας και την πρωτοβουλία μας για την καθιέρωσή της ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, ο ιστοχώρος των “Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών” έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει πρόσβαση χωρίς εμπόδια στο περιεχόμενό της από όλους τους πολίτες χρήστες του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Μέσα από τον ιστοχώρο αυτό επιδιώκουμε και προσδοκούμε την άμεση επαφή με όλους τους πολίτες, χωρίς να μένουμε σε μία στείρα ανάρτηση κειμένων στα οποία απλώς καταγράφονται οι επίσημες θέσεις μας. Αντίθετα, χρησιμοποιούμε κάθε τεχνολογική δυνατότητα ώστε να μας γνωρίσετε καλύτερα, να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε μαζί μας, με τελικό στόχο να αποφασίζουμε από κοινού για τις ενέργειες που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα των μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον όλων μας.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Μόνο μαζί αλλάζουμε τα πράγματα και τη ζωή μας. Όλοι μπορούμε, αρκεί να νοιαστούμε ο ένας τον άλλο και να πράξουμε εδώ και τώρα!

Όμως, η πορεία μας αυτή δεν ξεκινά τώρα. Διαθέτουμε τη γνώση, την εμπειρία, το φιλότιμο, την αξιοπρέπεια, την τιμή, την ελληνική περηφάνια και ανθρωπιά για να αλλάξουμε. Έχουμε ήδη δώσει το στίγμα μας μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες. Τον τελευταίο χρόνο πρωτοστατούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κορυφαίες πρωτοβουλίες:

  • Αντιμετώπιση της ανεργίας

Με την υλοποίηση πολιτικών που αξιοποιούν αφενός την εμπειρία ευρωπαϊκών κρατών και αφετέρου τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η καλπάζουσα ανεργία στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στη νεανική ανεργία που βρίσκεται πάνω από το 56%. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προχωρήσει η ενοποίηση της αγοράς εργασίας με έμφαση στην κινητικότητα των εργαζόμενων και την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, και παράλληλα να δημιουργηθούν θεσμοί χρηματοδοτικής στήριξης καινοτόμων ιδεών και επιχειρηματικότητας.

  • Προστασία πρώτης κατοικίας

Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους συμπολίτες μας να ενημερωθούν καλύτερα για το νόμο Ν.3869/2010 που δίνει τη δυνατότητα σε υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα (χωρίς εμπορική ιδιότητα) να απεγκλωβιστούν από την υπερχρέωση και έτσι, να πραγματοποιήσουν ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα, απαλλαγμένα από μέρος ή το σύνολο των οφειλών τους υπό προϋποθέσεις. Προσφέρουμε, λοιπόν, ένα υποβοηθητικό εργαλείο, το “Εργαλείο Υπολογισμού Ρύθμισης Ν. 3869/2010” το οποίο παράγει μία πρόταση διευθέτησης οφειλών σύμφωνα με τα στοιχεία που συμπληρώνει κανείς στην ηλεκτρονική μας φόρμα: http://ellinespolites.gr/initiative02-step1.php .

  • To αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές επανορθώσεις

Τα δύο ξεχωριστά και μείζονος σημασίας ζητήματα εφαρμογής του διεθνούς δικαίου από το Γερμανικό κράτος πρέπει, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αριθμολαγνεία, να διεκδικηθούν ουσιαστικά και τυπικά. Υποστηρίζουμε ότι η σχολαστική και ψύχραιμη συλλογή και αποτύπωση των στοιχείων, καθώς και η επιστημονική ανάλυσή τους είναι σημαντικό να μην λαμβάνει τη μορφή πλειοδοσίας σε τρις ευρώ, αλλά αποκτήσει ένα ενιαίο εθνικό βηματισμό. Με αυτό το τρόπο η κοινή προσπάθεια όλων θα λάβει την μορφή σοβαρής διεκδίκησης έναντι της αλαζονικής στάσης του Γερμανικού κράτους, και θα αποκτήσει μεγάλες πιθανότητες να τελεσφορήσει στο μέλλον – είτε σε πολιτικό είτε σε νομικό επίπεδο – θετικά για την χώρα μας. Οι όποιοι πόροι δεν πρέπει να συγχέονται με την τρέχουσα δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας ως κάποιου είδους αντιστάθμισμα, αλλά ως ουσιαστική βοήθεια προς επίτευξη της πολυπόθητης εσωτερικής ανάπτυξης. Προς τούτο, προτείνουμε οι πόροι αυτοί είτε πλήρως είτε εν μέρει να κατατεθούν σ’ ένα “Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο” το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της ενθάρρυνσης της καινοτομίας και την επακόλουθη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

  • Kαθιέρωση της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα

Σήμερα, στην Ευρώπη 80 εκατομμύρια πολίτες με αναπηρία και 87 εκατομμύρια ηλικίας άνω των 65 ετών βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, όταν προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις δημόσιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, καθώς αυτές σχεδιάζονται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των συγκεκριμένων κοινωνικών συνόλων. Για την επίλυση αυτού του ολοένα και δυσχερέστερου προβλήματος, που αποτελεί καταλύτη κοινωνικού και τεχνολογικού αποκλεισμού, πρωτοστατούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ασκώντας πίεση με την ιδιότητα του Γιώργου Χατζημαρκάκη ως εισηγητή στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα, με σκοπό να δημιουργηθεί σχετική Οδηγία.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικά από τα πρώτα μας βήματα με τα οποία θα κάνουμε πράξη τα λόγια μας. Βήματα τα οποία θα μπορέσουν να έχουν ακόμη μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ μόνο με την ενεργό συμμετοχή και τη δική σας εποικοδομητική κριτική. Γι αυτό καλούμε την κάθε Ελληνίδα και Έλληνα πολίτη να επισκεφτεί τον ιστοχώρο μας όχι μόνο για να ενημερωθεί αλλά και για να συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθειά μας, ώστε μαζί να κάνουμε τη διαφορά και να αλλάξουμε τα πράγματα για μία περισσότερο Ευρωπαϊκή Ελλάδα που σέβεται και αφουγκράζεται τις αρχές, την ιστορία και τη μνήμη της.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *