Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Σεπτεμβρίου 2021

Οι Γερμανοί δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στα νησιά του Ιονίου

Άνοδος της τάξης 10-15% στις προκρατήσειςστις προκρατήσεις

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin

Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB του Βερολίνου.

Η έκθεση αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς συμμετέχουν 190 χώρες, 11.000 εκθέτες σε 2.500 περίπτερα σε χώρο 160.000 τμ. και πάνω από 170.000 επισκέπτες.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επισκέφτηκαν νέοι πράκτορες με σκοπό τη δημιουργία συνεργασιών, ενώ η παρουσία του Γερμανικού κοινού είναι μεγάλη όπως και η αγάπη τους για την Ελλάδα και προβλέπεται – σύμφωνα με τις προκρατήσεις – μια άνοδος της τάξης του 10-15%.

Οι Γερμανοί δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στα νησιά του Ιονίου, που αποτελούν για αυτούς και πιο κοντινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ινστιτούτου Έρευνας Αγοράς gfk ηα Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση των Γερμανών θα συνεχίσει να αυξάνεται από το τρέχον έτος και οι καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των Γερμανών, ενώ ο αριθμός των δυνητικών τουριστών παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Το ίδιο προβλέπει και η Γερμανική ομοσπονδία Ταξιδίων DRV, που βλέπει θετική πορεία της οικονομίας και περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς.

Το περίπτερο της ΠΙΝ επισκέφτηκε o Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Φούχτελ, ο οποίος είχε συνομιλίες με την Περιφερειακή Σύμβουλο και επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΠΙΝ, Αμαλία Μακρή, την οποία διαβεβαίωσε ότι οι Γερμανοί προτιμούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα Ιόνια Νησιά, τονίζοντας ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει αντιστραφεί.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχε και ο Δήμος Κέρκυρας, με την παρουσία του  Δημάρχου, Γιάννη Τρεπεκλή.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *