Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση συμπαράστασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ Λευκάδας στους εργαζόμενους στον ΕΟΠΠΥ

Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας συμπορεύεται με  τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ, στα νοσοκομεία, αλλά και με κάθε πολίτη αυτού του τόπου  στο δρόμο για δωρεάν δημόσια παροχή των κοινωνικών αγαθών σε όλους, με πρώτα απ’ όλα την Υγεία αλλά και την Παιδεία και την κοινωνική πρόνοια .

 Με το νόμο του υπουργείου Υγείας, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά η απάτη: διαλύουν και την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ.

Και ο στόχος γνωστός: να επιτύχουν τη διαθεσιμότητα των 8.500 εργαζομένων κατά τα συμφωνημένα με τους εντολείς τους!

Δεν διαλύουν, όμως, μόνο την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καθώς η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη. Ήδη, έχουν αρχίσει να σχηματίζονται τεράστιες ουρές στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα η ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση να επιδεινώνεται για όλους τους πολίτες.

Οι διαθεσιμότητες – απολύσεις των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και κλάδων εργαζομένων στα νοσοκομεία σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων και υποστηρικτικών δομών, τη μείωση των ιατροφαρμακευτικών και λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων, μεταφράζονται σε νέο χτύπημα στον χώρο της υγείας, σε αβάστακτη επιβάρυνση των ασφαλισμένων και αποκλεισμό των ανασφάλιστων από το κοινωνικό αυτό αγαθό.

Καταγγέλλουμε την πολιτική του Υπουργείου Υγείας που απορρέει από τις επιταγές Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. η οποία στοχεύει στη διάλυση δομών και υπηρεσιών περίθαλψης, την παραχώρησή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων, την υποβάθμιση της προσφερόμενης στο λαό υγειονομικής περίθαλψης στο σύνολό της.

 Καταγγέλλουμε την πολιτική του Υπουργείου Υγείας για απολύσεις και διαθεσιμότητες τις οποίες οι εργαζόμενοι και στους Δήμους όλης της Χώρας γνωρίζουμε πολύ καλά.

 Λέμε:

ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και στον χώρο της υγείας.

ΟΧΙ στο κλείσιμο και στις συγχωνεύσεις μονάδων Υγείας

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών

ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ζωής μας.

 Συνάδελφοι στους ΟΤΑ, εργαζόμενοι στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική Ε.Ε., τρόικας και συγκυβέρνησης και να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία και οικονομία που στο επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης και του λαού.

 

 

Για το Δ.Σ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Βρέθηκε λύση για τον γιατρό στη Νότια Λευκάδα, μετά από παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτ. Σκιαδαρέση (αναν.)

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα δημιουργήθηκε, όταν με εντολή του Χρήστου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος εκτελεί χρέη Διευθυντή στο Κ.Υ. Βασιλικής σε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *