Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Αυγούστου 2019

“Δεν διαπραγματεύομαι” δηλώνει ο Σπύρου, για την κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων. Άντζελα Γκερέκου: “Θα καταψηφίσω αν δεν αποσυρθεί”

Σπ. Σπύρου προς Όλγα Κεφαλογιάννη: Δε διαπραγματεύομαι και δε συμβιβάζομαι με την κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων 

Μετά την επιστολή του προς την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με θέμα την επιχειρούμενη κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, είχε πριν από λίγο, για το ίδιο θέμα, τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Κεφαλογιάννη.

Η συζήτηση έγινε σε έντονο και δυσάρεστο κλίμα, καθώς ο Περιφερειάρχης έθεσε επιτακτικά το αίτημα να μην προχωρήσει η κατάργηση και παρουσίασε εκτενώς τα επιχειρήματα και τους λόγους που δεν πρέπει να γίνει ό, τι σχεδιάζεται. Ο σχεδιασμός αυτός δήλωσε ο Περιφερειάρχης δεν εξυπηρετεί κανέναν, αποδυναμώνει τη νησιωτική Περιφέρειά μας και καταδεικνύει ότι όχι μόνο δεν εφαρμόζεται η νησιωτική πολιτική αλλά πυρπολείται συνεχώς.

Ο κ. Σπύρου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δήλωσε ανυποχώρητος στην προοπτική κατάργησης της Π.Υ. Τουρισμού Ιονίων Νήσων, δεν άφησε κανένα περιθώριο για τον οποιοδήποτε συμβιβασμό και εξέφρασε τη μεγάλη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα Ιόνια Νησιά, που υποβαθμίζονται συνεχώς.

Επίσης, ο κ. Σπύρου έκανε ειδική αναφορά στην τουριστική φυσιογνωμία της Περιφέρειας, στη συμβολή της στον ελληνικό τουρισμό και στην ενίσχυση του εθνικού πλούτου. 

Παρά το γεγονός ότι η κ. Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για κυβερνητικό σχεδιασμό, ο Περιφερειάρχης επέμεινε στην αρχική αμετάκλητη θέση του ότι δε δέχεται και δε διαπραγματεύεται καμία άλλη θέση πέραν της παραμονής της Π.Υ.Τ. στα Ιόνια Νησιά.

Ζήτησε δε ο κ. Σπύρου από την κ. Κεφαλογιάννη, η οποία και προβληματίστηκε από την ακλόνητη στάση του Περιφερειάρχη, να μην προχωρήσει ως έχει το νομοσχέδιο και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει προσπάθεια αλλαγής του, στην κατεύθυνση παραμονής της Π.Υ.Τ. στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η βουλευτής Κερκύρας και υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την αναδιάρθρωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού:

«Η προτεινόμενη κατάργηση των υπηρεσιών τουρισμού στα Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο και η μεταφορά της διεκπεραίωσης των τουριστικών υποθέσεων στην Πάτρα με βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετη. Γιατί δεν υπακούει σε κανένα κριτήριο, ούτε διοικητικό, ούτε οικονομικό, ούτε αναπτυξιακό.

Πώς καταργείται μια Περιφερειακή Υπηρεσία στην οποία αντιστοιχεί το 30% των υποθέσεων που διαχειρίζονται οι ΠΥΤ σε όλη τη χώρα;

Γιατί τα Ιόνια μένουν χωρίς ΠΥΤ, όταν πανελλαδικά είναι η 4η Περιφέρεια σε διανυκτερεύσεις και η 3η σε τουριστικά έσοδα;

Μια τέτοια πρόταση δεν λύνει τα πραγματικά διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΠΥΤ, όπως η έλλειψη προσωπικού, η νομοθετική ασάφεια και η πολυνομία.

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντήσω τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να ζητήσω την αναθεώρηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης ενώ συνάντηση θα υπάρξει και με την Υπουργό Τουρισμού. Εάν η ρύθμιση αυτή δεν αποσυρθεί από το νομοσχέδιο που θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή, θα την καταψηφίσω».

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *