Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, καλεί τα Μέλη του καθώς και όλους τους ιδιοκτήτες αγροτικών φωτοβολταϊκών, σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27/2 ώρα 12.30‘ έξω από το Υπουργείο Περιβάλοντος και Ενέργειας  ΥΠΕΚΑ (οδός Μεσογείων).

Οι λόγοι που οδηγούν το Σύνδεσμο στη συγκεκριμένη δράση, είναι:

α) Η παγίωση της καθυστέρησης των πληρωμών για 7 και πλέον μήνες, καθεστώς που ισχύει για πάνω από 15 μήνες, την ώρα που το Κράτος μας καλεί να καταβάλουμε τον ΦΠΑ για τιμολόγια που δεν πληρωθήκαμε!

β) Η συνεχιζόμενη “φημολογία” περί αυθαίρετης μείωσης των τιμών και διάλυσης των συμβάσεων. Τα “αγροτικά φωτοβολταϊκά“, δεν δημιουργούν έλλειμμα στον διαχειριστή του συστήματος (ΛΑΓΗΕ), όπως βεβαιώνει επίσημα ο ίδιος ο Λειτουργός, στο πρόσφατο μηνιαίο δελτίο του.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, δεν δέχεται τη διάλυση των συμβάσεων και η όποια προσπάθεια “εκβίασης” των Μελών μας προς αυτή την κατεύθυνση, μας βρίσκει αντιμέτωπους.

Καλούμε το Υπουργείο να ερευνήσει:

α) Από που προήλθε το έλλειμμα

β) Τους υπεύθυνους για τον υπερκερασμό των στόχων συγκεκριμένων κατηγοριών ΑΠΕ, όπου: έργα που θα έπρεπε να γίνουν το έτος 2020 έγιναν το έτος 2013 με υψηλότατες τιμές πώλησης!

Τα “αγροτικά φωτοβολταϊκά” δεν μπορούν συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των “υπεύθυνων για το έλλειμμα”, διότι όχι μόνο δεν έπιασαν το στόχο του 2014 αλλά δημιουργήθηκαν KW σε ποσοστό μόλις το 40% του συγκεκριμένου στόχου.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

Θυμίζουμε στα Μέλη μας, ότι έπειτα από προσφυγή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, εκδικάστηκε προ μηνών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το θέμα της καταβολής υπέρογκης Έκτακτης Εισφοράς (30%) από τα “αγροτικά φωτοβολταικά”. Αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ, με συγκρατημένη αισιοδοξία από την πλευρά μας.

Θυμίζουμε επίσης ότι ο καθορισμός αυτού του ύψους της έκτακτης  εισφοράς (30%), έγινε πριν τη Δημιουργία του Συνδέσμου μας.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ

Καλούμε τους “αγρότες φωτοβολταϊκούς” να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, η οποία (γεωγραφικά) καλύπτει πάνω από 18 μεγάλες πόλεις της χώρας, όπου ο Σύνδεσμος έχει μισθώσει 12 πούλμαν για την μετάβασή μας στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες τα Μέλη μας, μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου: afo.gr

 

Ο Πρόεδρος

Κώστας Σπανούλης

Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Γιωτάκος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights