Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Ιουνίου 2022

Να πληρωθούν τώρα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες

Απλήρωτοι από το Δεκέμβρη παραμένουν 2000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί! Πρόκειται για συναδέλφους που προσλήφθηκαν σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με δύο διαφορετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Είναι φανερό ότι οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σήμερα ζήτημα επιβίωσης. Απαιτούμε την άμεση πληρωμή τους τώρα. Πόσο μάλλον που πολλοί από αυτούς δε μπορούν να επιβιώσουν, περιδιαβαίνοντας τις πόλεις και τα χωριά της χώρας με μισθούς ψίχουλα, μακριά  από τα σπίτια τους.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποδίδουν τη μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή τους στη μη απόδοση των κονδυλίων των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Να τελειώσει ο εμπαιγμός. Οι συνάδελφοι πρέπει να ζήσουν και γι’ αυτό πρέπει να πληρωθούν τώρα. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καταγγέλλουμε ακόμη το ρόλο των Διευθύνσεων και του Υπουργείου, που συναρτούν την πληρωμή των συναδέλφων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, που τους δίνεται και στόχο έχει την προσαρμογή τους στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του σχολείου.

Απαιτούμε να πληρωθούν τώρα οι συνάδελφοι και να αποσυνδεθεί η μηνιαία πληρωμή τους από τη συμπλήρωση κάθε ερωτηματολογίου.

Ρωτάμε τους αρμόδιους να μας αποκαλύψουν ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από το ερωτηματολόγιο! Ποιος  συλλέγει τα στοιχεία, τι θέλει να βγάλει από αυτή την «έρευνα» και ποιος τελικά και πόσα  «πληρώνεται» από το ΕΣΠΑ αυτό;

Επιπλέον, το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου παραπέμπει ευθέως στη λεγόμενη αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, ζήτημα κεντρικό σήμερα, που ως κλάδος το αντιπαλεύουμε, γιατί είναι το εργαλείο που θα πετάξει παιδιά και εκπαιδευτικούς έξω από το σχολείο. Είναι το εργαλείο που φέρνει σαν μόνιμη κατάσταση τις διαλυμένες εργασιακές σχέσεις ειδικά για τους νέους συναδέλφους.

Έχουμε πια πείρα και στον κλάδο μας. Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ φέρνουν την αντιδραστική στρατηγική της Ε.Ε. μέσα στο σχολείο και σμπαραλιάζουν το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά και στη μόρφωση. Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα παιδιά μας, να συγκρουστούμε με την πολιτική και τη στρατηγική της Ε.Ε. Να γυρίσουμε την πλάτη στις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που την εξωραϊζουν, που καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει τάχα ανθρώπινη.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ να μπούνε τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση,  μπροστά και να απαιτήσουν την πληρωμή των συναδέλφων.

  • Να καταβάλλεται σταθερά κάθε μήνα και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση ο μισθός των αναπληρωτών.
  • Να αποσυρθεί το ερωτηματολόγιο.
  • Καμιά καταπάτηση στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων (άδεια, άδεια λόγω ασθένειας κλπ).Διεκδικούμε :
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων   εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.

    20/2/2014

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *