Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Σεπτεμβρίου 2020

Δημοτικές εκλογές – Μεγανήσι: Ξεκαθαρίζει … το τοπίο

Ο νυν δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος και η παράταξή του «Μαζί στο μέλλον»  διεκδικούν νέο … «πανελλήνιο ρεκόρ» συνεχόμενης  παραμονής στην εξουσία και το δικαίωμα (εάν επανεκλεγούν) να θεωρούν «πρώτη κατοικία» τους τον Δήμο Μεγανησίου.  Ο έμπειρος  δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η διαμόρφωση του «κοινού  μετώπου» δυσαρεστημένων οπαδών του με μοναδικό σύνθημα “ν΄ αλλάξει ο δήμαρχος”,  τού δίνει δικαίωμα να ελπίζει…

Απέναντί του, αφού προτάθηκαν αρκετές υποψηφιότητες, τελικά σαν πρόσωπο «κοινής αποδοχής» από την «ορφανή» αντιπολίτευση και μέρος δυσαρεστημένων πρώην οπαδών του δημάρχου, επιλέχθηκε ο Παύλος Δάγλας να ηγηθεί  της νέας παράταξης που μέλει να δημιουργηθεί και ν΄ ανακοινωθεί σύντομα με αρκετές προσδοκίες ότι τελικά θα κόψει το νήμα, αφού ένα σεβαστό κομμάτι της κοινωνίας που προέρχεται από πολιτικά προσκείμενους στην Αριστερά, αλλά και άλλοι, όπως λ.χ. η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου κ.α., δεν έχουν βρει ακόμα διέξοδο στην κάλπη μέσω παράταξης κι εκτιμάται ότι τελικά θα «ενδώσουν».

Βέβαια μέχρι τις εκλογές υπάρχει αρκετός ακόμα «πολιτικός  χρόνος» για περαιτέρω ζυμώσεις και κοινωνικές διεργασίες, αλλά το «απολιτίκ»  σχήμα, σε μια «καταρρέουσα ιδεολογικά» κοινωνία, φαίνεται (δυστυχώς) πλέον να  επέρχεται ως φυσιολογική εξέλιξη μιας  μεταβατικής πολιτικής περιόδου, αρκετά οδυνηρής για την κοινωνία και το μικρό Μεγανήσι.

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

 1. Σιγά σιγά θα ξεκαθαρίσει.
  Τώρα πως δένουν οι αριστεροί και οι τησ ΚΕΠΜ με τους Χρυσαυγιτες είναι θέμα ειδικής ανάλυσης .
  Όσο για το νήμα σίγουρα ο Ζαβιτσανος θα το κόψει και μεεγο ποσοστό .
  Και ξέρεις το γιατι ;
  Στον άλλο συνδυασμό δεν υπάρχει όραμα , ο καθένας βάζει για τα δικα του συμφέροντα και σε πολλές περιπτώσεις είναι …αντικρουόμενα !
  Με ΓΙΟΥΡΓΙΑ και ότι προκύψει δεν γίνεται τίποτα .

  Αυτα βλέπουν και καταλαβαίνουν οι Μεγανησιωτες και στρίβουν δια του αρραβωνος

 2. Το ποιο κουφο που άκουσα είναι ότι ο νέος υποψήφιος Και οι συνεργάτες του ,εκτός του ότι εχουν πάρει όλο τον κόσμο τηλεφωνο , έφτασαν και στέλνουν μηνύματα SMS στην Αυστραλία !!!!
  Δεν το πίστεψα , έλα όμως που ο ‘Αυστραλεζος ‘ με πήρε και μου το είπε !!
  Δύσκολα τα βρηκαν τα πράματα στο νησί και ψάχνουν …μετανάστες !!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *