Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Αυγούστου 2019

Το Ληξούρι φοβίζει την κυβερνώσα παράταξη της Περιφέρειας

17-2-2014

ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Η περιφερειακή αρχή (Πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας) συγκαλούν Περιφερειακό Συμβούλιο την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ από τον πρώτο σεισμό.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η ολιγωρία της περιφερειακής αρχής στην εκδήλωση της έμπρακτης αλληλεγγύης του ανώτερου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στους σεισμόπληκτους Κεφαλονίτες , ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ, ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς,  αλλά στο Αργοστόλι.

Άλλη μία αθέτηση, παράβαση δέσμευσής τους !

Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν ασφαλή κτίρια καταρρίπτεται από την επαναλειτουργία των σχολείων (έτσι κι αλλιώς η συνεδρίαση γίνεται ημέρα που δεν λειτουργούν τα σχολεία, την Κυριακή) άρα την ύπαρξη αντίστοιχων αιθουσών, αλλά και την ύπαρξη άλλων κατάλληλων αιθουσών όπως του ΤΕΙ Ληξουρίου, ΕΠΑΛ, ξενοδοχείων κ.λ.π. που έχουν κριθεί ασφαλείς.

Η αποφυγή του Ληξουρίου ως τόπο της συνεδρίασης προφανώς γίνεται γιατί ο κ. Σπύρου και οι συνεργάτες του θέλουν να αποφύγουν την κατακραυγή των σεισμόπληκτων πολιτών της Παλλικής για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, την αντιμετώπιση των προβλημάτων με επικοινωνιακούς τρόπους και την έλλειψη κάθε είδους συντονισμού .

Ο κ. Σπύρου αν και ορισμένος συντονιστής από την Κυβέρνηση στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά είναι μονίμως απών, φθάνοντας ακόμη και το δεύτερο σεισμό στις 3 Φεβρουαρίου να τον μάθει δύο ώρες μετά από τα κανάλια και να πηγαίνει στο νησί μόνο για να φωτογραφηθεί με κάποιον Υπουργό ή σε κάποιο σεισμόπληκτο σημείο του νησιού λες και βρίσκεται σε εκδρομή αναψυχής.

Έστω και τώρα καλούμε την περιφερειακή αρχή να αλλάξει την πόλη της συνεδρίασης, από το Αργοστόλι στο Ληξούρι.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στέφ. Σαμοΐλης: Καταστροφική για την περιοχή μας η «καταστροφή» των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη Κέρκυρα, 05/06/2014 Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «καταστροφής» των χημικών όπλων της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *