Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Οκτωβρίου 2020

Περιοδεία στην Κεφαλονιά του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Περιοδεία στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Πέμπτη, με στόχο να εκφράσει την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό του νησιού που μετρά τις πληγές του μετά τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις, να μεταφέρει την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών -σε όποιο μετερίζι κι αν βρίσκονται- να στηρίξουν έμπρακτα τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία της Κεφαλονιάς, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο Αργοστόλι συναντήθηκε διαδοχικά με το δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σωτήρη Κουρή.

Κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων ενημερώθηκε για τα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Κεφαλονιάς και επισήμανε πως οι δυνάμεις του Κόμματος βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να βοηθήσουν τόσο με πρακτικά μέτρα, όσο και με διεκδικήσεις προς την κυβέρνηση.

Αμέσως μετά μετέβη στο λιμάνι και την κεντρική πλατεία του Ληξουρίου όπου συνομίλησε με τους σεισμοπαθείς. Στη συνέχεια παραβρέθηκε σε σύσκεψη όλων των φορέων του νησιού.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

«Χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα. Δεν επαρκούν αυτά που έχουν μέχρι στιγμής, παρθεί. Θα πρέπει να παρθούν μέτρα ανακούφισης όλων των πληγέντων, εδώ στην Κεφαλονιά, ιδιαίτερα όμως στην Παλική, στο Ληξούρι, που έχει υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές από όλη την περιοχή. Εδώ που είμαστε στο Ληξούρι, τα βλέπουμε και με τα ίδια μας τα μάτια.

Χρειάζεται οι άνθρωποι να αποζημιωθούν για όλες τις καταστροφές που έχουν συμβεί, από τις οικοσυσκευές μέχρι τα σπίτια που έχουν καταστραφεί και είναι σε μεγάλη έκταση αλλά και εκεί που έχουν υποστεί επιμέρους ζημιές.

Ταυτόχρονα, εδώ και τώρα, θα πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε να μην υπάρχει κανένα χαράτσι, κανένας φόρος, όλα αυτά που χρωστάνε – ο καθένας που έχει κάποια χρέη, κάποια δάνεια- θα πρέπει να παραγραφούν, όχι μόνο για τους επόμενους μήνες ή μόνο για το 2014, αλλά οριστικά για όλους τους πληγέντες. Αυτό θα ήταν μια ανακούφιση, θα ήταν μια λύση, προσωρινή μεν, για να μπορέσει ο κάθε άνθρωπος, η κάθε λαϊκή οικογένεια να σταθεί στα πόδια της, ο κάθε επαγγελματίας να μπορέσει να φτιάξει το μαγαζί του και βέβαια να επιδιορθώσει, να φτιάξει το σπίτι του. Αυτό είναι άμεσο ζήτημα, μαζί με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, που θα τα θέσουμε τώρα και με τους μαζικούς φορείς, όπως είναι η αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων, που πρέπει να αποκτήσουν προτεραιότητα όπως η δημιουργία των πέντε σχολικών συγκροτημάτων, που έχει αποφασιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη.

Θα πρέπει να λυθούν προβλήματα που έχουν σχέση είτε με το νοσοκομείο είτε με την ιατρική, φαρμακευτική περίθαλψη, με το γηροκομείο που έχει υποστεί ζημιές και είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, συνάνθρωποί μας. Καθώς και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν το οδικό δίκτυο, άλλες υλικές καταστροφές, να αποκατασταθούν αμέσως, εδώ και τώρα.

Ιδιαίτερο πρόβλημα, θεωρούμε πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση, – εμάς μας απασχολεί και θα το θέσουμε, με όση δύναμη διαθέτουμε – το ζήτημα των μαθητών και για τις σχολικές εξετάσεις στα λύκεια, στα γυμνάσια, αλλά κυρίως για τις πανελλήνιες. Τα παιδιά ετοιμάζονται σε 2 μήνες να δώσουν εξετάσεις, δεν γίνεται με αυτή την κατάσταση, δεν έχουν ούτε την ψυχολογική στήριξη, να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις σε ισότιμη βάση. Άρα πρέπει να υπάρχει ειδική ρύθμιση για τα παιδιά της Παλικής, για τα παιδιά της Κεφαλονιάς, για τις πληγείσες περιοχές, έτσι ώστε να μπορέσουν να ορίσουν και αυτά το μέλλον τους, να το προδιαγράψουν, όποιος θέλει να πάει σε τεχνική σχολή, σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, σε πανεπιστήμιο.

Αυτές είναι ορισμένες μόνο προτάσεις, αυτή τη στιγμή, που έχουμε. Στη συνέχεια μπορούμε να πούμε κι άλλα περισσότερα».

ΑΘΗΝΑ 6/2/2014

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *