Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Ιουνίου 2021

Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες: Βοήθεια από την Ευρώπη για την Κεφαλονιά

Παρέμβαση του Γιώργου Χατζημαρκάκη στην Ευρωπαία Επίτροπο

Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες

Δελτίο Τύπου

05 Φεβρουαρίου 2014

Τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση των συνεπειών των σεισμών στην Κεφαλονιά, ζητά με παρέμβασή του προς την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος των “Ελλήνων Ευρωπαίων ΠολιτώνΓιώργος Χατζημαρκάκης.

Απευθυνόμενος στην Επίτροπο Διεθνούς Συνεργασίας, Ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπισης κρίσεων τονίζει πως από το χτύπημα του εγκέλαδου προκλήθηκαν τραυματισμοί ανθρώπων και σοβαρές υλικές ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές προκαλώντας πανικό και τεράστια αναστάτωση στο νησί και ζητά, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, να ενεργοποιηθούν τόσο το Κέντρο Συντονισμού και Πληροφόρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

“Οφείλουν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο, ώστε να δοθεί η αναγκαία βοήθεια στην πληγείσα περιοχή και τους κατοίκους της”, επισημαίνει ο Χατζημαρκάκης.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην τριήμερη εκδήλωση “ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ” στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ο εκθεσιακός χώρος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κέρδισε τις θετικότερες εντυπώσεις – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *