Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιουλίου 2019

Κανονικά προχωράει, με τις “ευλογίες” του Δήμου Λευκάδας και την ανοχή της κοινωνίας, η ιδιωτικοποίηση του νερού

Επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας επιβεβαιώνει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας που αναρτήθηκε πριν ένα χρόνο:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Γραφείο Φυσικών Πόρων, Ενέργειας & Βιομηχανίας

Λευκάδα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 145026 (ΦΕΚ 31/Β/14-01-2014) συστήνεται στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) για τη συνολική καταγραφή των σημείων αυτών και των απολήψιμων ποσοτήτων ύδατος από τα επιφανειακά και υπόγεια υδατικά συστήματα της χώρας.

Το Μητρώο θα περιλαμβάνει τόσο τα ενεργά σημεία υδροληψίας όσο και τα ανενεργά δηλαδή αυτά που δεν χρησιμοποιούνται αλλά οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να τα διατηρήσουν για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση ή ως διακοσμητικά στοιχεία, όπως παλιά πέτρινα πηγάδια κ.α.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία της καταγραφής μέσω της υποβολής της αίτησης που περιέχει η σχετική ΚΥΑ προηγείται της άδειας χρήσης νερού στην περίπτωση υφιστάμενων γεωτρήσεων για τις οποίες δεν έχει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2014 υποβληθεί αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ Α βαθμού. Επιπλέον, στην προαναφερόμενη περίπτωση η καταγραφή θεωρείται προαπαιτούμενο της έκδοσης άδειας χρήσης νερού.

Καταληκτική ημερομηνία, για την υποβολή αιτήματος καταγραφής είναι η 15η Μαΐου 2014.
Το Γραφείο Φυσικών Πόρων, Ενέργειας & Βιομηχανία του Δήμου μας είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση καθώς και για τη συμπλήρωση της ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

[Δείτε τη σχετική ανάρτηση της ανακοίνωσης -3.2.2014-  στο meganisinews εδώ]

Δείτε τι είχαμε γράψει πριν ένα χρόνο σχετικά με το θέμα, προειδοποιώντας τους Λευκαδίτες για τις εξελίξεις που ετοιμάζουν πίσω από την πλάτη μας:

Η ιδιωτικοποίηση του νερού επανέρχεται από την πίσω πόρτα. Σε ποιόν θ΄ ανήκει το νερό, ωέο!

Με αγωνία αναμένουμε από τον πολιτικό κόσμο της Λευκάδας να πάρει καθαρή θέση, απέναντι στην μεθόδευση της πλήρους ιδιωτικοποίησης  του υδάτινου κεφαλαίου της πατρίδας και των νησιών  μας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το σχέδιο «Αθηνά» προάγγελος της ενοποίησης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Είναι πλέον κοινό  μυστικό ότι σιγά αλλά σταθερά ο προσανατολισμός της κεντρικής κυβέρνησης είναι η αποδυνάμωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *