Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιανουαρίου 2023

Σεισμόπληκτη περιοχή κηρύχτηκε η Κεφαλονιά

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σεισμόπληκτη κηρύχτηκε η Κεφαλονιά, η οποία εντάσσεται με τον τρόπο αυτό σε ειδικό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης, βάσει οριοθετήσεων.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί και περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠ. ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Σύντομα αναμένεται η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοϊδη, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι ζημιές. Επιπλέον, όσων τα σπίτια καταστράφηκαν από το σεισμό ή έχουν κριθεί ακατάλληλα, επί δυο χρόνια θα τους χορηγείται το ποσό του ενοικίου.

Για τους πληγέντες από τους σεισμούς, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, θα δημιουργηθεί οικισμός που θα τους φιλοξενήσει, ενώ ζήτησε από τον Υπουργό Υποδομών την οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών και παράλληλα τόνισε την ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών έτσι ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση στους κατοίκους της Κεφαλονιάς.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights