Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση-κάλεσμα από το Ε.Κ. Λευκάδας-Βόνιτσας στην πανυγειονομική απεργία έξω από το νοσοκομείο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Εργαζόμενοι-νες, άνεργοι και συνταξιούχοι της Λευκάδας και της επαρχίας Βόνιτσας

Το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που συζητείται στην Βουλή, όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσει προβλήματα στην παροχή πρόληψης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα λαϊκά στρώματα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα θα την επιδεινώσει.  Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή – όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο – υπηρεσιών υγείας από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και συμβαλλόμενους γιατρούς, η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κρατικών δαπανών για το δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας – Ασφάλισης και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς θα οδηγήσει:

  • Στην ενίσχυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα, στην παραπέρα εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και στη συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών που υπήρχαν έως σήμερα.
  • Στη μείωση των κρατικών υποδομών και του προσωπικού, στην κινητικότητα και διαθεσιμότητα του προσωπικού που οδηγεί σε μαζικές απολύσεις.

Απαιτούμε:

  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ και τη διεκδίκηση «ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκή υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν και να εφοδιαστούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό και να μετατραπούν σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.
  • Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας Υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.
  • Δωρεάν φάρμακα σε όλους και με προτεραιότητα στα ΑμεΑ, στους χρονίως πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς.  Δωρεάν παροχή όλων των εμβολίων για όλα τα παιδιά και των εξετάσεων που απαιτούνται για την εγγραφή τους στα σχολεία.
  • Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα.
  • Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο «κούρεμα». Κρατική χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ και τις δημόσιες μονάδες Υγείας (Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία) για αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων προς τους εργαζόμενους, προς τους ασφαλισμένους, για φάρμακα, ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και υγειονομικά υλικά και προς τους συμβεβλημένους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες υγείας.
  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση Κέντρων Υγείας. Τα πολυιατρεία του ΙΚΑ να μετατραπούν σε κρατικά Κέντρα Υγείας. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση δημόσιων νοσοκομείων, κρεβατιών, κλινικών, ειδικών μονάδων και άλλων υποδομών και υπηρεσιών τους.
  • Προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις δημόσιες μονάδες Υγείας και τον ΕΟΠΠΥ.
  • Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο σπίτι», με δωρεάν παροχή σε όσους ηλικιωμένους και ΑμεΑ χρειάζονται βοήθεια και κατ’ οίκον νοσηλεία χωρίς περιορισμούς.

Λευκάδα 3-2-2014

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights