Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Αυγούστου 2019

“Όχι” από τον Σπύρου για συνεδρίαση του Π.Σ.Ι.Ν. στην Κεφαλονιά. Μάκης Φόρτες, Ελένη Στεφάτου: “Δεν θα συμμετάσχουμε”

Δεν θα συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις συνέπειες από το σεισμό στην Κεφαλονιά

Δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων Ελένης Στεφάτου και Μάκη Φόρτε

Τελικά το αίτημα αρκετών περιφερειακών συμβούλων η προσεχής έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού για τη συζήτηση θεμάτων που άπτονται των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών του σεισμού στην Κεφαλονιά στις 26 Ιανουαρίου να μην γίνει με τηλεδιάσκεψη αλλά στο Ληξούρι, απερρίφθη από τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρου.

Θεωρούμε ότι η εμμονή του Περιφερειάρχη να μην συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Ληξούρι παρουσία των κατοίκων είναι αψυχολόγητη και δεν αντισταθμίζεται με την υπόσχεση ότι «λίαν συντόμως, θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά τακτική συνεδρίαση».

Πιστεύουμε ότι συνεδριάζοντας τώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Ληξούρι θα αποδείξουμε έμπρακτα τον θεσμικό ρόλο μας, την αλληλεγγύη των Επτανησίων και τη συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σε κάθε άλλη περίπτωση κλονίζεται η ίδια η ύπαρξη της Περιφέρειας, αφού δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αυτονόητο.

Την αλληλεγγύη του ανώτερου θεσμικού οργάνου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε ένα από τα νησιά της Περιφέρειας που δοκιμάζεται σκληρά.

Με αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να συμμετάσχουμε σε μια εικονική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το σημαντικότερο ζήτημα που έχει απασχολήσει τα Ιόνια Νησιά στην τρίχρονη θητεία μας.

Θεωρούμε ότι θα ήταν προδοσία στους συμπολίτες μας η συμμετοχή μας σε μια τέτοια συνεδρίαση γι’αυτό και δεν θα συμμετέχουμε.

Λυπούμαστε.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος               Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Ειρήνη Στεφάτου                                   Μάκης Φόρτες

 

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Επαγγελματικός Σύλλογος Νικιάνας ζητά από τον δήμο Λευκάδας την αποκατάσταση λακούβων του οδοστρώματος στην Νικιάνα

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ              ΝΙΚΙΑΝΑΣ     Αρ. Πρωτ.:1/13 Νικιάνα  , 4/3/2013 Ταχ. Διεύθυνση:  Νiκιάνα 31100 Λευκάδα […]

Έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου του Σπύρου ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαλακάσης (αναν.) – Επιβεβαιώνεται ρεπορτάζ του meganisinews

Σε σύσκεψη τώρα η παράταξη  “Νέα Ιόνιος Πολιτεία” Σε παρέμβασή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  κ. Γιάννης Μαλακάσης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *