Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

15 εκ. ευρώ ζητά ο Σπύρου για το οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς και ενίσχυση των προνοικών ιδρυμάτων

Το ποσό των 15 εκ. ευρώ ζητεί ο Περιφερειάρχης για το οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς –

Να ενισχυθεί η επιχορήγηση των προνοικών ιδρυμάτων Κεφαλονιάς με 500.000 ευρώ

  Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, σε εξαιρετικά επείγον έγγραφο που απέστειλε προς την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ζητεί το ποσό των 15.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Με την πρότασή του αυτή ο Περιφερειάρχης ζητεί το ποσό αυτό να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά στην αντιμετώπιση των κατεπειγουσών αναγκών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, που προέκυψαν από το σεισμικό γεγονός της 26-1-2014.

Συνημμένα στο έγγραφο προστίθενται το Τεχνικό Δελτίο του έργου, η σύντομη περιγραφή, καθώς και η σκοπιμότητα.

Επιχορηγήσεις Προνοιακών Ιδρυμάτων

  Επίσης με άλλο έγγραφό του ο Περιφερειάρχης ζητεί να δοθούν άμεσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας οι επιχορηγήσεις των προνοιακών ιδρυμάτων, τονίζοντας ότι, λόγω της βαρύτητας των ζημιών που υπέστησαν ο Οίκος Ευγηρίας Αργοστολίου και τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου, το ποσό της επιχορήγησης για το τρέχον έτος πρέπει να ανέλθει στο ύψος των 500.000 ευρώ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Βορά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους η σύνδεση Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας και ο θαλάσσιος τουρισμός της.

ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ. Το μεγάλο πρόβλημα της Λευκάδας μετά από […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *