Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου στην Κεφαλονιά

Το σύνολο των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα, προκειμένου να απαλειφθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το σεισμό στην Κεφαλονιά, εξετάσει το Συντονιστικό όργανο που συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.

Στη σύσκεψη αυτή γίνεται η αξιολόγηση των ζημιών, η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και ο τρόπος παρέμβασης που πρέπει να είναι άμεσος και αποτελεσματικός, ιδιαίτερα στα δημόσια κτήρια που έχουν πληγεί (σχολεία, νοσοκομείο, γηροκομείο), καθώς και στο οδικό δίκτυο.

«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί», είπε ο Περιφερειάρχης, «ήταν σημαντική με την έννοια ότι έχει δημιουργήσει ιδία αντίληψη για τα τεκταινόμενα, το μέγεθος και την έκταση των ζημιών και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα για την απάλειψη των προβλημάτων που δημιούργησε τόσο ο κύριος σεισμός όσο και οι μετασεισμοί.”

Η Κεφαλονιά», πρόσθεσε ο κ. Σπύρου, «δεν πρόκειται να εγκαταλειφτεί, καθώς εντός των προσεχών ημερών έχουν προγραμματίσει επισκέψεις ο Υφυπουργός Παιδείας και η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και άλλοι αρμόδιοι για θέματα αποκατάστασης των ζημιών».

Ο κ. Σπύρου αναμένεται να επιστρέψει στην Κέρκυρα αργά το βράδυ.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΑ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *