Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Απρίλιος 2021

Ο Σύλλογος υπαλλήλων ΠΕΧΩΔΕ Δυτ. Ελλάδας ζητά την επαναλειτουργία και του Τ.Α.Σ. Λευκάδας

– Ο Σύλλογος υπαλλήλων ΠΕΧΩΔΕ ζητά την επαναλειτουργία των Τ.Α.Σ. Αχαΐας, Λευκάδας και ο Τ.Α.Π. Ηλείας

– Επιπλέον διαβάστε τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

1. Σύλλογος υπαλλήλων ΠΕΧΩΔΕ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕΧΩΔΕ και πρώην Υπηρεσιών ΠΕΧΩΔΕ Δυτικής Ελλάδας με επιστολή του προς τους Υπουργούς Διοικητικής μεταρρύθμισης,  Εσωτερικών, Υποδομών και Δικτύων ζητούν επίσπευση των διαδικασιών επαναλειτουργίας των Τ.Α.Σ. – Τ.Α.Π. με την μετάταξη – μεταφορά των υπαλλήλων.

Αναφέρουν συγκεκριμένα: “Όπως γνωρίζετε οι Τ.Α.Σ. Αχαΐας, Λευκάδας και ο Τ.Α.Π. Ηλείας δεν λειτουργούν από 1-11-2013, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα οι υπάλληλοι των παραπάνω Υπηρεσιών.

Παρά τις υποσχέσεις για επαναπρόσληψη και επαναλειτουργία των Τ.Α.Σ. – Τ.Α.Π. στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αλλά και την πρόβλεψη του Νόμου για ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι 31-12-2013, τούτο δεν έχει καταστεί δυνατόν.

Επιβεβαιώθηκε λοιπόν η πρόβλεψή μας, ότι αν γίνει ένας μεγάλος σεισμός στη Δυτική Ελλάδα, στην πιο σεισμογενή περιοχή της Χώρας, δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί από την κρατική μηχανή, γιατί δεν υπάρχει ο απαραίτητος μηχανισμός και το κατάλληλο έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Δεν είναι δυνατόν μόνο με το προσωπικό της Υ.Α.Σ. να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες του σεισμού της Κεφαλονιάς.

Καλούμε λοιπόν τα αρμόδια Υπουργεία να φροντίσουν για την επίσπευση των διαδικασιών επαναλειτουργίας των Τ.Α.Σ. – Τ.Α.Π. με την μετάταξη – μεταφορά των υπαλλήλων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ώστε να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις του σεισμού γρήγορα και αποτελεσματικά.” [ΠΗΓΗ]

2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

ΠΗΓΗ: ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ

Σχετικά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιά. Πολύ αισθητή στο Μεγανήσι και σε όλη την Δυτ. Ελλάδα

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Καμπανάκι” από το Επιμελητήριο Λευκάδας στην Αναπτυξιακή Leader A.E. για τον κίνδυνο να απολεσθούν 10.000.000 €

“…ανάγκη της κατεπείγουσας σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευσης προκειμένου να εξεταστούν οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε με στόχο να […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *