Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας για κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ΤΑΙΠΕΔ

ΠΡΟΣ: Όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Λευκάδας

             Όλους τους μαζικούς φορείς
Είναι γνωστό (ανακοίνωση καταγγελία και του Εργατικού Κέντρου από τις 21-12-2013)  ότι με διυπουργική απόφαση 558,6 στρέμματα των παλαιών αλυκών Λευκάδας, καθώς και δυο οικόπεδα στην Βασιλική 9 στρέμματα το καθένα, μεταβιβάζονται, στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» (ΤΑΙΠΕΔ).
Η απόφαση αυτή είναι στα πλαίσια του στόχου για βγάλουν από το ξεπούλημα 3,8 δισ. Ευρώ. Γι’ αυτό και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός του τύπου  «άμα αφαιρέσουμε τα κτίρια και τους δρόμους θα μας πάρουν λιγότερα στρέμματα!!!» . Όπως αναφέραμε και στην πρώτη ανακοίνωση μας, στο νέο «επενδυτικό σχήμα» θα περάσουν τα προς παραχώρηση φιλέτα δημόσιας γης καθώς και κτίρια που στεγάζουν κρατικές υπηρεσίες.
Η πολιτική της συγκυβέρνησης, που αρπάζει την λαϊκή περιουσία και την παραδίδει βορά στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων στον τουρισμό και στην αναψυχή, χτυπάει και τον τόπο μας.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε  το ξεπούλημα αυτό (που δεν θαναι και το τελευταίο).
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα,  την νεολαία, και τους μαζικούς φορείς, να  παλέψουν συλλογικά και οργανωμένα,  κατά των συνεπειών αυτής της πολιτικής του ξεπουλήματος, της πολιτικής που καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση, μέχρι να την ανατρέψουμε.
Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 του Γενάρη συνεδριάζει στην Λευκάδα (κτίριο Διοικητηρίου) το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Πρέπει να απαιτήσουμε την συζήτηση του θέματος (προ ημερησίας διάταξης) και την λήψη απόφασης  που να καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας για την εξυπηρέτηση ντόπιων και  ξένων συμφερόντων.
Γι’ αυτό καλούμε φορείς και εργαζόμενους το Σάββατο στις 10.30 το πρωί να παρευρεθούν στο χώρο της συνεδρίασης για να καταγγείλουμε την απόφαση ξεπουλήματος και να απαιτήσουμε ανάλογη απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου, που θα ζητά και ακύρωση της απόφασης παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ.
Λευκάδα  23-1-2014                                                                          

 

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Ρώσικη ρουλέτα” με τις ζωές 25.000 ανθρώπων στη Λευκάδα – Νέο καρδιολογικό περιστατικό με ασθενή από το Μεγανήσι

Νέο καρδιολογικό  περιστατικό με ασθενή από το Μεγανήσι αποδεικνύει χρόνο αντιμετώπισης  εμφράγματος πάνω από δύο ώρες! Εκτός της παιδιατρικής κλινικής […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *