Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη η ένταξη για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ στο Μεγανήσι (θέση Σχίζα) και το σύστημα μεταφόρτωσης μεταφοράς στερεών αποβλήτων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπέγραψε την ένταξη της Πράξης: «Έργο αποκατάστασης ΧΥΤΑ και σύστημα μεταφόρτωσης μεταφοράς στερεών αποβλήτων Δήμου Μεγανησίου».

Με την ολοκλήρωση των έργων θα παραδοθούν πλήρως:

  Α. Αποκατεστημένος ο ΧΥΤΑ στη θέση «Σκίζα» και ενταγμένος στο φυσικό περιβάλλον, με στεγανή επικάλυψη, αποτροπή παρείσδυσης ομβρίων υδάτων και εισόδου επιφανειακών νερών και επιφάνεια στην οποία θα αναπτυχθούν φυτά της χλωρίδας της περιοχής.

Β. Για το έργο μεταφοράς και μεταφόρτωσης αστικών αποβλήτων θα παραδοθούν: Ένα μικρό απορριμματοφόρο, μια κιβωτάμαξα μεταφόρτωσης-μεταφοράς απορριμμάτων με συμπίεση, δυο κλειστά δορυφορικά οχήματα μεταφόρτωσης, ένας τεμαχιστής κλαδεμάτων.

Τέλος, προβλέπονται σωστικές αρχαιολογικές εργασίες πεδίου, με σκοπό την προστασία – ανάδειξη αρχαιοτήτων, καθώς και την αρχαιολογική έρευνα – τεκμηρίωση – πληροφόρηση.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 951.152 ευρώ.

(Από το Δελτίο Τύπου της ΠΙΝ)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Με Χριστουγεννιάτικες και κλασσικές μελωδίες από όλο τον κόσμο θα πλημμυρίσει το Μεγανήσι η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λευκάδας

Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.00΄π.μ. στην αίθουσα Πολιτισμού στο Σπαρτοχώρι, ο Δήμος Μεγανησίου διοργανώνει εκδήλωση με την […]

2 Σχόλια

    1. Από υπογραφές άλλο τίποτα. Να σας υπενθυμίσω το Περιφερειακό Ιατρείο; Εκλογές έρχονται, δεν πληρώνουν και κάνα φόρο, ό,τι πιάσουμε κι όποιος τσιμπήσει. Άστα μεγάλε, δεν γίνανε οχτώ χρόνια και θα γίνουν τώρα; Το ρυάκι έγινε χείμαρρος, γίνεται ποτάμι… Φορέστε σωσίβια και πηδήξτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *