Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Ιουνίου 2023

Κ.Λ. Μεγανησίου: «Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας…και άνοιξη»

Σε έναν ερημικό ναό, στην μέση μιας λίμνης ζει ένας βουδιστής μοναχός με τον μικρό προστατευόμενό του. Οι εποχές κυλάνε και ο μαθητής διδάσκεται, άλλοτε με ευχάριστο και άλλοτε με επίπονο τρόπο, τα μεγάλα μυστικά της ζωής. Μέχρι που η έλευση ενός άρρωστου κοριτσιού θα αλλάξει τα πάντα.

Η πολυβραβευμένη ταινία του Κορεάτη Κιμ Κι Ντουκ, παρουσιάζει τις εποχές ως κομμάτια της ζωής (παιδικότητα, εφηβεία, ενηλικίωση, γήρας) σε έναν αέναο κύκλο παθών, όπου η σοφία αποκτάται στο τέλος του δρόμου. Έξοχες ερμηνείες από τους ηθοποιούς, εκπληκτική φωτογραφία, απρόσμενη πλοκή και βαθιά βουδιστική σοφία συνθέτουν ένα πραγματικό αριστούργημα που γαληνεύει ψυχή και πνεύμα.

Ημέρα και ώρα προβολής: Σάββατο 18 Ιανουαρίου- ώρα 7:00 (απόγευμα)

Διάρκεια ταινίας 103’- Κατάλληλη άνω των 15 ετών.

 

 

Υπόθεση:
Με φόντο την σαν σε όνειρο εικόνα ενός μοναστηριού που μοιάζει να επιπλέει στο νερό μιας λίμνης, ζωγραφίζονται πανοραμικές εικόνες της ζωής στην διάρκεια τεσσάρων εποχών.

Άνοιξη. Ο μικρός μοναχός αφαιρεί τις ζωές ζώων από αθωότητα.

Ένας μικρός μοναχός δένει μια πέτρα στην ουρά ενός ψαριού. Η ίδια τύχη περιμένει και έναν βάτραχο, καθώς και ένα φίδι. Η τιμωρία του από τον ηλικιωμένο μοναχό, θα είναι να τον αναγκάσει να ψάξει το ρυάκι μέχρις ότου βρει το ψάρι και τον βάτραχο.

Καλοκαίρι. Ο νεαρός μοναχός μαθαίνει για τον έρωτα και την εμμονή

Ο μοναχός είναι τώρα δεκαεπτά ετών. Ένα κορίτσι έρχεται να αναρρώσει στο μοναχικό ερημητήριο. Γρήγορα, θερμά αισθήματα θα αναπτυχθούν στην καρδιά του αγοριού. Το θρόισμα του νερού θα μεταμορφωθεί σε μια πράξη αγάπης.

Φθινόπωρο. Ο νεαρός μοναχός παλεύει με το κακό.

Ο μοναχός σε ηλικία τριάντα ετών επιστρέφει στο μοναστήρι έχοντας διαπράξει έναν φόνο. Ο ηλικιωμένος μοναχός τον μαστιγώνει όταν ανακαλύπτει ότι ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει μπροστά στο άγαλμα του Βούδα.

Χειμώνας. Ο ώριμος μοναχός σε μέρες φώτισης.

Ο μοναχός, ώριμος άντρας τώρα, οδηγείται και πάλι στο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στα βουνά. Μια γυναίκα με βέλο επισκέπτεται το ερημητήριο με ένα μωρό. Αφήνει το μωρό της εκεί και φεύγει τρέχοντας.

…και άνοιξη. Ακόμη ένας μικρός μοναχός: Ο κύκλος των τεσσάρων εποχών

Ένας ηλικιωμένος μοναχός ζει στο ερημητήριο με έναν μικρό μοναχό. Ένας νέος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εδώ καράβια χάνονται …

Γράφει ο Γ. Γαβρίλης Η νεοανερχόμενη «αστική τάξη» του Μεγανησίου γαλουχημένη στην κοινωνία της αφθονίας της κοινωνίας των αγαθών, αδυνατεί […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights