Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Δεκεμβρίου 2021

Έρχονται συγχωνεύσεις – καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων. Σειρά παίρνει και η Λευκάδα;

Μετά τις αλλαγές στο Λιμενικό Σώμα σειρά παίρνει και η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με το newsit.gr, ο κύκλος άνοιξε με Προεδρικό Διάταγμα που πρότεινε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης  Νίκος Δένδιας και  που καταργεί το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας  Ακροπόλεως.  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα:

“Το Π.Δ. έχει σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επικύρωση.
Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα παραπάνω τμήματα θα απορροφηθούν από τα άλλα τρία τμήματα του κέντρου, δηλαδή της Ομόνοιας, του Συντάγματος και των Εξαρχείων.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της Ακρόπολης, είναι μια ξεχωριστή υπόθεση, ωστόσο θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σε λίγες μέρες από τον υπουργό κ. Δένδια και προβλέπει, εκτός των άλλων, αναδιάταξη των δυνάμεων, με κύριο στόχο την αστυνόμευση στον δρόμο και τον περιορισμό των αστυνομικών που θα υπηρετούν στα τμήματα.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν και άλλες συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων, που θα υλοποιηθούν με Προεδρικά Διατάγματα.”

Πάντως και στη Λευκάδα διακινείται έντονη φημολογία από πέρυσι τον Μάιο κιόλας για συγχώνευση των υφιστάμενων Αστυνομικών  Τμημάτων από  τέσσερα που λειτουργούν σήμερα σε το πολύ δύο, εκείνο της Λευκάδας και πιθανόν του Α.Τ. Ελλομένου, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση. Πάντως σε καμία περίπτωση  δεν πρέπει ν ΄ανησυχούν  οι ένστολοι που τα στελεχώνουν, αφού όποτε κι αυτές αν γίνουν, θα   απορροφηθούν σε  άλλες θέσεις, πιθανόν πιο “μάχιμες”.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *