Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2022

Δίωξη για κακούργημα στα έξι άτομα που αφαίρεσαν υλικά από την πρώην αμερικανική βάση στη Λευκάδα

Με βαριές ποινές βρίσκονται αντιμέτωποι δύο ημεδαποί που συνελήφθησαν χθες, έπειτα από συντονισμένη δράση της ασφάλειας Λευκάδας και της ομάδας Δίας  στην περιοχή Εγκλουβή Λευκάδας  και στον χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης, ιδιοκτησία πλέον του δήμου Λευκάδας.  Οι δράστες εξοπλισμένοι πλήρως με φορτηγάκι, τροχό, οξυγόνο κ.λπ. αφαιρούσαν συστηματικά από τα κτίρια προϊόντα σιδήρου, τα οποία οδηγούσαν προς πώληση.

Εις βάρος  τους σχηματίστηκε δικογραφία, με την άψογη συνεργασία του δημάρχου Λευκάδας Κώστα Αραβανή και την αστυνομική αρχή Λευκάδας, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Λευκάδας, ο οποίος τους  απήγγειλε βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι τέσσερις συνεργάτες τους  διέφευγαν την σύλληψη μέχρι αργά το απόγευμα, αλλά εκτιμάται ότι σύντομα θα οδηγηθούν κι αυτοί ενώπιων των αρχών.

Η αμαερικανική βάση, η οποία ως γνωστόν έπαψε να λειτουργεί, ήταν ιδιοκτησία του πρώην δήμου Καρυάς και με την συνένωση των Καποδιστριακών δήμων μέσω του “Καλλικράτη” πέρασε στον Δήμο Λευκάδας. Τα υλικά που υπάρχουν εκεί επρόκειτο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευκάδας, να δημοπρατηθούν, με ελάχιστο ποσό εκκίνησης τις 50.000 euro, ποσό αξιόλογο που θα εισέρεε στα ταμεία του Δήμου για την απομείωση του χρέους του. Τα κατασχεμένα υλικά θα παραδοθούν τις επόμενες ημέρες στον Δήμο Λευκάδας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *