Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος – Η επιστολή ανεξαρτητοποίησής του

Έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα και μετά την ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΟ, που αποδοκίμαζε την πρόσφατη στάση του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει χθες ότι θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα, ωστόσο μετά τη συζήτηση με τον πρόεδρο του κόμματος αποφάσισε να οδηγηθεί στην ανεξαρτητοποίησήτου κάτι που πραγματοποιήθηκε με επιστολή του Π. Τατσόπουλου στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Νωρίτερα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. παρακάτω) όχι μόνο δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εσωστρέφεια, αλλά αποτελεί και εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίηση και για τον Βασίλη Διαμαντόπουλο. [ΠΗΓΕΣ: left.gr, newpost.gr, newsbomb.gr]

Η επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του Π. Τατσόπουλου εδώ

Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:- Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

– Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.

– Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.

– Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  10/1/2014

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *