Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Δεκεμβρίου 2021

Τεχνών (επ)ανάστασις στην Κέρκυρα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Τεχνών (επ)ανάστασις : Τριήμερο Σαλόνι Πολιτισμού
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
Βιβλιοπωλείο-Καφέ Πλους, Ν. Θεοτόκη 91, Κέρκυρα

ΗΜ/ΝΙΑ: 24-01-14 έως 26-01-14

Η τριήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο καφε βιβλιοπωλείο Πλους απο την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλα τα δρώμενα.

Η Τεχνών (επ)ανάστασις είναι μια πρωτοβουλία νέων ανθρώπων. Αποτελεί εποικοδομητική προσπάθεια αντιμετώπισης των δύσκολων συγκυριών της εποχής μας. Αποτελεί μια σύμπραξη ανθρώπων που πιστεύουν στην ιδιότητα των τεχνών ως σημείο αναφοράς και πεδίο διαλόγου, και ότι στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, οι τέχνες και τα γράμματα πρέπει να έχουν την τιμητική τους εάν είναι να μην αφεθούμε στην αδράνεια, την απογοήτευση, και την αδιαφορία. Αυτός είναι ο τρόπος μας να προσθέσουμε το δικό μας λιθαράκι στην θετική πλευρά των πραγμάτων.

Το τριήμερο εκδηλώσεων έχει σχεδιαστεί ώστε να εκπροσωπηθεί ο λόγος και οι περισσότερες τέχνες στο μέτρο του δυνατού. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ουσιαστικός διάλογος που ξεφεύγει από την τετριμμένη θεωρητικολογία και εξερευνά την έμπρακτη αξία του λόγου και της τέχνης, τονίζοντας το γεγονός ότι η δημιουργία πολιτισμού αφορά κάθε πολίτη και δεν ανήκει μόνο σε αριστοκρατικά σαλόνια και γυαλιστερές προθήκες.

  • 24/1, ώρα 19:00: Τρίστρατο τεχνών: Ζωγραφική, Μουσική, Ποίηση: Την πρώτη μέρα θα γίνουν τα εγκαίνια ομαδικής εικαστικής έκθεσης Κερκυραίων καλλιτεχνών με  έμφαση στην συμβολική τέχνη. Τα εγκαίνια πλαισιώνονται από μουσική παράσταση του κουαρτέτου εγχόρδων Maiden Quartet (1ο βιολί Κ. Λεοντάρης), και απαγγελιών ποίησης από τις κυρίες Άννα Παυλίδου και Μαρίνα Καραμανώλη.
  • 25/1, ώρα 19:30: Παρουσίαση Βιβλίου: Τη δεύτερη μέρα παρουσιάζεται η νέα ιστορική-φιλοσοφική μελέτη Ο Γιος του Προμηθέα: Ο Ζοζεφέν Πελαντάν, η Συμβολική Τέχνη, και η Υλοποίηση του Ιδεατού (εκδ. Δαιδάλεος 2013) της ιστορικού, φιλόλογου και ζωγράφου Σάσσας Μεταλληνού-Chaitow. Με τη συμμετοχή του συγγραφέα Ζέφυρου Καυκαλίδη ξετυλίγει μέσα από έναν Πλατωνικό διάλογο την έμπνευση της εκδήλωσης. Η κυρία Μεταλληνού-Chaitow είναι υπεύθυνη διοργάνωσης του τριήμερου.
  • 26/1, ώρα 14:30-21:30: Ημερίδα: Πολιτισμός ενάντια στην κρίση: Την τρίτη μέρα εννέα διακεκριμένοι ομιλητές, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων από Κέρκυρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δίνουν τη δική τους απάντηση γιατί έχουν ανάγει τον πολιτισμό σε τρόπο ζωής σε πείσμα των ημερών.

Για το πλήρες πρόγραμμα, γραφικό υλικό (banner, αφίσα) και λεπτομέρειες για όλες τις συμμετοχές και τις ομιλίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Τεχνών (επ)ανάστασις: www.artsrevolution.eu.

Υπεύθυνη διοργάνωσης: Σάσσα Μεταλληνού-Chaitow
email: sashachaitow@gmail.com
τηλ. 6932 720 452

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Κλειστός για το Καλοκαίρι ο δρόμος Απόλπαινα -Τσουκαλάδες. Ακατάλληλος κι επικίνδυνος λένε οι γεωλόγοι

Τι δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό πρίσμα ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής  “Θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος Απόλπαινας-Τσουκαλάδων.” Ζητώ την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *