Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Διαλύουν την αυτοδιοίκηση

Η μνημονιακή κυβέρνηση της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας, της διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και του ελάχιστου κοινωνικού κράτους, επιζητεί την ολοκλήρωση του «θεάρεστου» έργου της.

Αφού απαίτησε την αναγκαστική καταγραφή δομών και προσωπικού της Αυτοδιοίκησης για «αξιολόγηση», δηλαδή απολύσεις σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, προχωρεί τώρα αιφνιδιαστικά και ενόψει εορτών στο σύνηθες και απεχθές έργο της.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος με «ραβασάκια» που έστειλε εσπευσμένα χθες στους Δήμους, παραμονές Χριστουγέννων, χαρακτηρίζει 3.708 εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκησης πλεονάζον προσωπικό, τοποθετώντας τους επί της ουσίας εκ μέρους της κυβέρνησης στον προθάλαμο των απολύσεων.

Είχαμε τότε κρούσει τον κώδωνα κινδύνου στην ΚΕΔΕ, λέγοντας ότι η λεγόμενη εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα που διαλαλούσε δεν ήταν παρά ο φερετζές «εθελοντικής διαθεσιμότητας –απόλυσης». Τώρα διαμαρτύρεται και σπεύδει στους Υπουργούς να ζητήσει εξηγήσεις. Σπεύδει επειδή βλέπει και πάλι τους αιρετούς στα κάγκελα και προσπαθεί για μια ακόμα φορά να λειτουργήσει ως πυροσβέστης.

Είναι προφανές πώς η κυβέρνηση θέλει να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και καταφεύγει σε πρακτικές ανήκουστες, αυθαίρετες και πέραν κάθε λογικής. Πότε μιλάει για αξιολόγηση, πότε για διαδημοτική κινητικότητα και πότε επικαλείται πλεονάζον προσωπικό.

Έχοντας υπονομεύσει τις στοιχειώδεις λειτουργίες των δήμων, προχωρά, υποταγμένη στα κελεύσματα των δανειστών και στις εντολές των μνημονίων, στην διάλυση των εναπομεινάντων δημοτικών κοινωνικών δομών προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων. Δομές που έχουν ήδη μειωθεί κατά 80% με τον «Καλλικράτη», οδηγώντας έτσι στην υποχρεωτική παραγωγή «πλεονάζοντος» προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας, ανοίγοντας, «για την κάλυψη των αναγκών», την πόρτα αντικατάστασης του με εργαζόμενους ποικίλων, ελαστικών και επισφαλών, μορφών απασχόλησης.

Η αντίδραση μας πρέπει να είναι άμεση. Ζητάμε άμεση σύγκληση, όλων των ΠΕΔ της χώρας και της ΚΕΔΕ με πρόταση να θέσουμε κόκκινη γραμμή στην απόλυση έστω και ενός εργαζόμενου: να προχωρήσουν σε άμεση υποβολή παραιτήσεων όλα τα κεντρικά όργανα των αιρετών, να ανασταλεί η λειτουργία των δήμων και να οργανωθεί αγώνας διαρκείας. Είναι χρέος και ευθύνη των αιρετών να μην γίνουν οι νεκροθάφτες ενός λαϊκού θεσμού.

ΠΗΓΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *