Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Απρίλιος 2021

14 μήνες φυλακή σε πρώην δήμαρχο γιατί απασχολούσε παράνομα υπάλληλο

Σε φυλάκιση 14 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση αφορούσε δημοτικό υπάλληλο με σύμβαση ορισμένου χρόνου, τον οποίο ο δήμος Πολίχνης συνέχισε να απασχολεί και να αμείβει κανονικά μετά τη λήξη της σύμβασής του.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ μαζί με τον πρώην δήμαρχο καταδικάστηκε, επίσης σε φυλάκιση 14 μηνών, με 3ετή αναστολή, και για την ίδια κατηγορία, ο πατέρας του πρώην υπαλλήλου που εργαζόταν ως εργοδηγός στο δήμο και απασχολούσε τον γιο του στον τομέα ευθύνης του. Μάλιστα, o κατηγορούμενος εργοδηγός, σύμφωνα με τη δικογραφία, ανέφερε καθημερινά τον γιο του στα παρουσιολόγια, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την πληρωμή του από τον δήμο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, απολογούμενοι, αρνήθηκαν την σε βάρος τους αποδιδόμενη πράξη, χωρίς όμως να καταφέρουν να πείσουν το δικαστήριο. Μετά την καταδικαστική απόφαση άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε για την ίδια υπόθεση τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Πολίχνης και την προϊσταμένη της διεύθυνσης διοίκησης προσωπικού του ίδιου δήμου.

ΠΗΓΗ: Lefkasnews.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος θριάμβευσε στον “Προμηθέα Δεσμώτη” του Παναγιώτη Καρούσου στο ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013. Μέσα στον ιερό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, παίχτηκε ο «Προμηθέας Δεσμώτης» με έναν ανυπέρβλητο πρωταγωνιστή, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *