Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Δεκεμβρίου 2021

Δημήτρης Τσουκαλάς: Δεν έχω μισθοδοτηθεί ποτέ από το Δημόσιο. Δεν έχω κάτι να κρύψω

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς εμφανίζει θεαματικό ετήσιο εισόδημα για τα έτη 2012, 2011, 2010: 840.000, 529.530, 102.670 ευρώ, αντίστοιχα.

Επιπλέον, δηλώνει δύο γενναίους τραπεζικούς λογαριασμούς, ύψους 650.000 και 350.000 ευρώ, οι οποίοι, όπως διευκρινίζεται, προήλθαν από το εφάπαξ που του καταβλήθηκε όταν εγκατέλειψε την τραπεζοϋπαλληλική του ιδιότητα –ήταν πρόεδρος της ΟΤΟΕ, επίσης.

Αποτέλεσμα αυτών των ποσών ήταν η εκτίναξη της ακίνητης περιουσίας του νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Στα έτη 2010 και 2011 εμφανίζεται να έχει αγοράσει 17 ακίνητα στην Αττική και στην Βοιωτία.

Διευκρινίσεις Τσουκαλά για το πόθεν έσχες του

Διευκρινίσεις δίνει σε ανακοίνωση για το πόθεν έσχες του ο Δ. Τσουκαλάς. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο επικοινώνησε το Capital.gr, διευκρινίζει ότι το ποσό του 1 εκατ. ευρώ δεν προέρχεται μόνον από το εφάπαξ του, αλλά και από αποζημίωση που έλαβε κατά την αποχώρησή του από ολλανδική τράπεζα στην οποία εργαζόταν (ABN Amro).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ομαδικό ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό unit linked πρόγραμμα που αφορά σε όλους τους εργαζομένους της τράπεζας σε ιδιωτική εταιρεία (Generali), με αποτέλεσμα να εμφανίζει υπεραξία κατά τη στιγμή της αποχώρησης του κ. Τσουκαλά από την τράπεζα όπου εργαζόταν.

Ο ίδιος προσθέτει ότι υπάρχουν όλα τα νόμιμα παραστατικά και έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι και σε καμία περίπτωση το ποσό αυτό δεν προέρχεται από εφάπαξ βοήθημα που έλαβε από το Δημόσιο. Επιπλέον, διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν είχε ενδιαφερθεί ποτέ για τη «συνδικαλιστική σύνταξη», για την οποία δεν πληρούσε και τις προϋποθέσεις του νόμου.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την ακίνητη περιουσία του, διευκρινίζει ότι μεγάλο μέρος της προέρχεται από κληρονομία και όχι από αγορά.

Αναλυτικά, στη γραπτή δήλωση – ανακοίνωσή του ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει: “Με αφορμή την σημερινή δημοσίευση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του έτους 2012 και ύστερα από σειρά δημοσιευμάτων, όπου εμφανίζομαι να έχω λάβει εφάπαξ ενός εκατομμυρίου ευρώ και άλλες τέτοιου είδους γενικόλογες ειδήσεις, νομίζω ότι χρήζει περαιτέρω διευκρίνισης το θέμα:

Συγκεκριμένα, μετά από 35 συνεχή έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα «ABN-AMRO» αποχώρησα το Δεκέμβριο του 2010 (πολύ πριν εκλεγώ βουλευτής), έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό με τους ίδιους όρους στην ασφαλιστική εταιρεία «GENERALLI» σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβα την επιταγή της αποζημίωσής μου, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα. Η αποζημίωση αυτή προκύπτει από ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που λαμβάνει υπόψη τα χρόνια υπηρεσίας, το μισθό, το συντελεστή γήρατος, καθώς και δύο ακόμη ασφαλιστικούς συντελεστές, που διαμορφώνουν το τελικό ποσό. Το υπόλοιπο δε μέρος του ποσού αυτού αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποζημίωση της τράπεζας, πρόγραμμα που και αυτό λειτουργούσε το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.

Επειδή σε ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι πήρα την αποζημίωση της «GENERALLI» όταν ήμουν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ σας πληροφορώ ότι πρόεδρος ήμουν μέχρι τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησα και έλαβα την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010.

Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωση μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο.

Δεν έχω ποτέ στη ζωή μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο και είμαι από τα ελάχιστα παραδείγματα συνδικαλιστών που δεν προέρχεται από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Κατά την διάρκεια της θητείας μου , ως Προέδρου της ΟΤΟΕ, συνέχιζα να αμείβομαι από την ιδιωτική τράπεζα της οποίας ήμουν υπάλληλος.

Όσον αφορά δε τα ακίνητα, η πλειονότητα των δημοσιευμάτων παρουσιάζει όσα ανήκουν εξ ημισείας σε έμενα και τη σύζυγό μου με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50%, ως δύο ακίνητα και όχι ως ένα, ερμηνεύοντας λανθασμένα τη δήλωση. Όλα τα ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά. Το μόνο ακίνητο που αγόρασα στη ζωή μου εξ ημισείας με τη σύζυγό μου είναι αυτό της Βάρης με δάνειο στις αρχές του 2010.

Η ίδια λανθασμένη ερμηνεία γίνεται και στην περίπτωση των οχημάτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα «έχω» τρία οχήματα και δύο μοτοσυκλέτες, ενώ στην πραγματικότητα ένα αυτοκίνητο έχω στην κυριότητά μου, ένα δεύτερο εξ ημισείας με τη σύζυγό μου, παλαιάς κυκλοφορίας και τα δύο, και μία μοτοσικλέτα.

Τέλος, ως μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, οι φορολογικές μου δηλώσεις είναι διάφανες μιας και δεν είχα ποτέ κάτι να κρύψω, όλα τα χρόνια πλήρωνα και πληρώνω την εφορία με τα ποσά που μου αναλογούν ως ίσος προς ίσο με τον κάθε φορολογούμενο πολίτη”.

Mαρινα Μάνη-Αιμίλιος Περδικάρης

πηγή : Capital.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. @ΜΕΓΑΝΙΣΙΝΙΟΥΣ
    ΑΥΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ? ΜΟΝΙΠΑΝΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ… ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙ

  2. Κανενας στο απυροβλητο φιλε. Τα λαμογια στο ΣΠΙΤΙ μας ειναι εξαιρεσεις οχι κανονας. Κοιτα και εσυ γυρω απο το σπιτι σου και θα δεις πολλες βιλλες και κλειστες επενδυσεις σε τραπεζες απο συνδικαλιστες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *