Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Aναβολή στα “θαύματα” για τη Λευκάδα. Κανονικά τα επιδόματα μέχρι νεωτέρας! (αναν.)

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκαν σήμερα το πρωί πραγματικοί δικαιούχοι του επιδόματος και οι συνοδοί τους  που βρέθηκαν για αυτόν το λόγο στο Νοσοκομείο πως ο προγραμματισμένος έλεγχος  των δικαιούχων επιδομάτων τυφλότητας αναβάλλεται  για μετά τις εορτές και βλέπουμε… , προκαλώντας δυσφορία για την άσκοπη μετάβαση ηλικιωμένων ανθρώπων που έτσι κι αλλιώς δύσκολα μετακινούνται.

Πειστική εξήγηση για τους λόγους της αναβολής δεν δόθηκε . Θα μπορούσε κανείς, όμως, συνδυάζοντας  στο στο μυαλό του την πρόσφατη δημοσκόπηση στο νησί της Λευκάδας, να εικάσει πως η παράταση της προγραμματισμένης επανεξέτασης θα ‘χει διάρκεια τουλάχιστον 6 μηνών, μετά δηλαδή τις εκλογές… κι ο νοών,νοήτω !

16/11/2013 Αρχίζει  αύριο  η “ημέρα των θαυμάτων” και για τη Λευκάδα

“οἴδαμεν ὅτι οὗτός ἐστιν ὁ υἱὸς ἡμῶν καὶ ὅτι τυφλὸς ἐγεννήθη· 21 πῶς δὲ νῦν βλέπει οὐκ οἴδαμεν, ἢ τίς ἤνοιξεν αὐτοῦ τοὺς ὀφθαλμοὺς ἡμεῖς οὐκ οἴδαμεν· αὐτὸς ἡλικίαν ἔχει, αὐτὸν ἐρωτήσατε, αὐτὸς περὶ ἑαυτοῦ λαλήσει” (Ιωάν. θ΄1-38)

Αρχίζει αύριο σύμφωνα με ειδοποιήσεις που ήδη έχουν επιδοθεί στους δικαιούχους του επιδόματος ο επανέλεγχος των επιδομάτων τυφλότητας  των αναπήρων του νησιού από συνεργείο ιατρών του ΚΕΠΑ (Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας) στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας. Ο επανέλεγχος θα διαρκέσει περίπου πέντε ημέρες κι αναμένεται ότι  θ’  αποτελέσει το λόγο για τον οποίο  θα εορτασθεί  η Κυριακή του Τυφλού , τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται το  2%  (γύρω στα 700 άτομα) του συνολικού πληθυσμού του νησιού να  έγιναν δικαιούχοι επιδόματος τυφλότητας κατά την διάρκεια προεκλογικών περιόδων, ενώ συνολικά ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται στο 5% των κατοίκων του νησιού.

Δεν ξέρω εσείς στη Λευκάδα, εμείς  στο Μεγανήσι έπειτα από αυτό περιμένουμε σίγουρα κάποιο θαύμα!  Γι΄αυτό μην τρομάξετε εάν ακούσετε  καμπάνες! Θαύμα! Θαύμα !

Δείτε σχετικά: Ένας στους τέσσερις είναι ανάπηρος στην Λευκάδα

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ερώτηση του Απόστολου Κακλαμάνη στην Βουλή για τις ελλείψεις και την επαναλειτουργία οδοντιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Θέματα: 1) Η έκκληση του πρώην Προέδρου της Βουλής, βουλευτή Β’ Αθήνας ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολου Κακλαμάνη, προς την κυβέρνηση και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights