Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Απρίλιος 2021

Με το εντυπωσιακό 84,1% (φάνηκε και στην ανακοίνωση της ΝΔ) υποψήφιος για Πρόεδρος της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας!

Η απόφαση για να εκπροσωπήσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ την Ευρωπαϊκή Αριστερά στις ευρωεκλογές επικυρώθηκε από το 4ο Συνέδριο του κόμματος που διεξήχθη στη Μαδρίτη.

Χαιρετίζοντας του συνέδρους μετά την εκλογή του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης, επισημαίνοντας πως γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου, αλλά δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

«Η μάχη είναι ανάμεσα στους πολίτες και τα συμφέροντα των αγορών, ανάμεσα στους πολίτες και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού», υπογράμμισε. «Αντιπροσωπεύουμε τις δυνάμεις της προόδου και της εργασίας και θα νικήσουμε».

Το ποσοστό είναι πράγματι εντυπωσιακό, κάτι που φαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ:

Τα περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης αποφάσισαν σήμερα, ότι ο καλύτερος εκπρόσωπός τους είναι ο κ. Τσίπρας.

Κομμουνιστικά, σταλινικά απολιθώματα, με ακραίες θέσεις, απόγονοι των πιο σκληρών καθεστώτων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν “άξιο υποψήφιο”.

Δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι η πλειοψηφία των κομμάτων αυτών δεν έχουν καταφέρει καν να εκλέξουν βουλευτή στα κοινοβούλια των χωρών τους, και τα περισσότερα από αυτά έχουν ακραίες αντιευρωπαϊκές θέσεις.

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από δύο περιθωριακά κόμματα του ψευδοκράτους (που αυτοαποκαλούνται ως κόμματα της Βορείου Κύπρου), από τους πολιτικούς απόγονους του Τσαουσέσκου, και από άλλα αμιγώς κομμουνιστικά κόμματα όπως της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας, Μολδαβίας, Ουγγαρίας, Δανίας, Ιταλίας, Φινλανδίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σαν Μαρίνο, Σλοβακίας, Βοημίας – Μοραβίας κλπ.

Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά.
Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι τα κόμματα αυτά εξουσιοδότησαν τον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος υπερασπιζόμενος θέσεις, όπως:

την ακύρωση της διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας

την άμεση έξοδο των χωρών από το ΝΑΤΟ και την αντίθεση της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ

την ακύρωση της διασύνδεσης Ε.Ε. – Ισραήλ

την κατάργηση της Συνθήκης Λισαβόνας και των κριτηρίων για την ΟΝΕ

την ανύψωση του συνδικαλισμού με δικαίωμα στην αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων, και δικαίωμα του βέτο από τους συνδικαλιστές όταν μια ιδιωτική εταιρία επιλέγει αναδιάρθρωση ή μετεγκατάσταση

την αύξηση μισθών σε όλη την Ευρώπη, με ταυτόχρονη μείωση των ωρών εργασίας

την κατάργηση της FRONTEX, ώστε – αν είναι δυνατόν – να επιτρέπεται η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών στην Ε.Ε και η υπεράσπιση του τροτσκιστικού Διεθνισμού (κόντρα στον Ιμπεριαλισμό)

Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Όμως, πλέον, ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του, αποκαλύπτονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη….

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *