Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

Προοπτικές απασχόλησης για 80 ανέργους (Λευκάδα-Μεγανήσι) – Ημερίδες ενημέρωσης για το πρόγραμμα «ΤΟΠΣΑ Λευκάδας»

Προοπτικές απασχόλησης για 80 ανέργους

 Προοπτικές απασχόλησης για συνολικά 80 ανέργους προσφέρει το πρόγραμμα «Ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Λευκάδας με παράλληλη προώθηση τοπικών προϊόντων και ενσωμάτωση αρχών ισόρροπης ανάπτυξης» που υλοποιείται στην  περιφερειακή ενότητα Λευκάδας και πιο συγκεκριμένα στους δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου.

Το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης και διασύνδεσης με την αγορά εργασίας απευθύνεται σε ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών. Ποιοτικός στόχος της πράξης είναι η σύσταση νέων κοινωνικών επιχειρήσεων και η απορρόφηση των ωφελουμένων από ιδιωτικές εταιρείες του τουριστικού κλάδου. Εκτός από την προοπτική απασχόλησης κατά τη διάρκεια της εξειδικευμένης κατάρτισης, οι ωφελούμενοι – άνεργοι θα επιχορηγηθούν παράλληλα και με σχετικό εκπαιδευτικό επίδομα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το επιθυμητό αποτέλεσμα θα επιτευχθεί τόσο μέσω συμβουλευτικής υποστήριξης και παρακολούθησης των ωφελουμένων όσο και με κατάρτιση – επιμόρφωση αλλά και πρακτική άσκηση σε συναφείς επιχειρήσεις.

Το έργο υλοποιείται από Αναπτυξιακή Σύμπραξη με επικεφαλής τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Εqual Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» και με εταίρους την Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Οικονομικής Τουριστικές & Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Λευκάδος (Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ), την Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Μεγανησιου, η Εταιρεία ανάπτυξης Λευκάδας, το ΤΕΙ.) Ιονίων Νήσων, η ανώνυμη εταιρεία μελετών και σύμβουλων, DATA RC, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων  Ιονίων Νήσων, το κέντρο κατάρτισης και συμβουλευτικής Μαστερ  και η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας.

H δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπινού Δυναμικού» και αφορά «Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης)». Γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας μέσω του Ε.Σ.Π.Α..

Οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να προμηθεύονται  την αναλυτική πρόσκληση, τις οδηγίες καθώς και την αίτηση συμμετοχής από τον ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1ος όροφος Γραφείο ΤΟΠΣΑ.  Τηλέφωνο επικοινωνίας 2645 3 60603 και από την ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26453 61320.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 9.30 – 13.30. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων  έως και τις 10 Ιανουαρίου 2014.

Ημερίδες ενημέρωσης για το πρόγραμμα «ΤΟΠΣΑ  Λευκάδας»

Τρείς ανοιχτές συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση ανέργων των δήμων Λευκάδας και Μεγανησίου για τις προϋποθέσεις συμμετοχής  τους στο Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης της Απασχόλησης θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Κεντρικό θέμα του ΤΟΠΣΑ Λευκάδας είναι η κατάρτιση και η προετοιμασία ογδόντα ανέργων στην «Ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Λευκάδας με παράλληλη προώθηση τοπικών προϊόντων και ενσωμάτωση αρχών ισόρροπης ανάπτυξης».

Αναλυτικά οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στα κάτωθι σημεία

  • Τετάρτη 18/12/2013 στις 6.00 – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  • Πέμπτη 19/12/2013 στις 6.00 – ΚΤΗΡΙΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ
  • Παρασκευή 20/12/2013 στις 6.00 – ΚΤΗΡΙΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνει παρουσίαση των στόχων της δράσης καθώς και αναλυτική περιγραφή τόσο των διαδικασιών που ακολουθούν όσο και των επαγγελματικών προοπτικών που ανοίγονται μέσα από το πρόγραμμα.

Το σημαντικό στην υλοποίηση του προγράμματος είναι ότι συμμετέχουν σχεδόν στο σύνολο τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας. Ειδικότερα η Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Οικονομικής Τουριστικής & Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Λευκάδος (Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ), η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Μεγανησίου, η Εταιρεία Ανάπτυξης Λευκάδας (Επιμελητήριο), το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η εταιρεία μελετών και συμβούλων DATA RC,  η Περιφερειακή Ένωση Δήμων  Ιονίων Νήσων, το  Master ΚΕΚ,  η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας. Συντονιστής και επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society.

Όσοι υποψήφιοι ωφελούμενοι παρευρεθούν στην ημερίδα πέραν της ενημέρωσης που θα λάβουν για όλο το πλαίσιο της δράσης, θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν και τις αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα προκειμένου να διεκδικήσουν την ένταξή τους σε αυτό.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να προμηθεύονται  την αναλυτική πρόσκληση, τις οδηγίες καθώς και την αίτηση συμμετοχής από τον ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1ος όροφος Γραφείο ΤΟΠΣΑ, τηλέφωνο επικοινωνίας 2645 3 60603 και από την ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26453 61320.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 9.30 – 13.30.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής καλούνται να υποβληθούν έως και τις 10 Ιανουαρίου 2014

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Ελλάς το μεγαλείο σου” : Δύο εργολάβοι εκτελούσαν το ίδιο έργο, κατήγγειλε ο Περιφερειάρχης Ι.Ν στο ΠΣ

Δεν κινδυνεύει επ΄ουδενί  το έργο του Αγκυροβόλιου στην Βασιλική Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: «Τα περί εύρωστης και ανθούσας Περιφέρειας επί ημερών […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights