Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Μαρτίου 2020

Το Επιμελητήριο Λευκάδας για το θεματικό εργαστήρι του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας πραγματοποίησε την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 το τέταρτο θεματικό εργαστήρι του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ με τίτλο: «Ενίσχυση της Εξωστρέφειας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Τα Πρότυπα Τροφίμων και Συσκευασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» με κεντρική ομιλήτρια την κυρία Ιωάννα Καρύδη, Πανεπιστημιακή Υπότροφο του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων, Οικονομολόγο και Σύμβουλο Επιχειρήσεων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις στη διάρκεια των οποίων αναπτύχθηκαν θέματα όπως:

•    Το εννοιολογικό περιεχόμενο της συσκευασίας
•    Η συσκευασία των τροφίμων
•    Είδη συσκευασίας για τα τρόφιμα
•    Κανονισμοί συσκευασίας
•    Η συσκευασία και η ασφάλεια των τροφίμων
•    Η ασφάλεια των τροφίμων και ο ρόλος της πιστοποίησης
•    Συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων – HACCP
•    ΤΟ HACCP και οι ελληνικές επιχειρήσεις

Χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες απεύθυνε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κύριος Ιωάννης Λιβιτσάνος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η προτεραιότητα όλων μας, η οποία σαφώς καταγράφεται, είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να δοθούν τα κίνητρα, για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα να βρουν το δρόμο τους στις ξένες αγορές. Αποτελεί ίσως τη μοναδική ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα, να βγουν δυναμικά εκτός των ορίων της χώρας.  Μια από τις προτεραιότητες μας επιβάλλεται να είναι η εξαγωγή επώνυμων προϊόντων, με συγκεκριμένο brand – name, που να έχει εκτόπισμα στις ξένες αγορές, και με λογότυπο που να αναδεικνύει την καταγωγή, την αυθεντικότητα και την ποιότητα τους. Στο Επιμελητήριο Λευκάδας, προσπαθούμε να ενισχύσουμε αυτή τη τάση. Με όραμα, συνέπεια και αξιόλογες πρωτοβουλίες θα βρισκόμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες».

 

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “Ο Χαράλαμπος Καλός εκλέχτηκε δήμαρχος γιατί οι πολίτες δεν είδαν κάτι καινούριο στις άλλες παρατάξεις.”

Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων έκανε στον Prisma 91,6 ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisi news Γιώργος Γαβρίλης. Αναφορικά με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *