Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Μαρτίου 2021

Δραστηριότητες Τ.Ο. Πρέβεζας-Λευκάδας του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος

Ενημέρωση από την Κ.Ο. ΚΚΕ Λευκάδας

Εκδηλώσεις σε Λευκάδα, Νυδρί, Πρέβεζα

Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος τα 95 χρόνια από την ίδρυσή του και συνεχίζει στο δρόμο της συνεπούς στάσης και πρωτοπόρας δράσης για την εργατική τάξη και το λαό.

Όλα αυτά τα χρόνια ήταν και παραμένει στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα δίκαια των εργαζομένων, των ανέργων, γενικότερα της πλειοψηφίας του λαού που στενάζει στον καπιταλισμό κάτω από την μπότα της αστικής τάξης.

Όλα αυτά τα χρόνια είπε την αλήθεια για την ΕΟΚ – μετέπειτα ΕΕ- για το ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλισμό. Από την ίδρυσή του, το 1918, ξεσκέπαζε πάντα τα ψέματα που διαχρονικά οι υπηρέτες του κεφαλαίου έσπερναν στο λαό. Σε δύσκολες στιγμές δε λύγισε, κράτησε ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης και ανέδειξε με το παράδειγμα των μελών του το μεγαλείο της ανιδιοτελούς προσφοράς και πρωτοπόρας στάσης.

Για τη θέση του για την κατάργηση της εξουσίας των μονοπωλίων και την πραγματική, την εργατική εξουσία, όπου τον πλούτο που παράγει ο λαός θα τον καρπώνεται ο ίδιος, γνώρισε και γνωρίζει την πιο λυσσαλέα επίθεση του συστήματος με φυλακές, εξορίες, λάσπη, συκοφαντίες. Σε κάθε επίθεση στο ΚΚΕ ο μίτος οδηγεί στα επιτελεία των υπερασπιστών και απολογητών του καπιταλισμού.

Σήμερα ο εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο νέος και η γυναίκα από τη λαϊκή οικογένεια έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, την πείρα του, την ιστορία και τη δράση του. Έχουν κάθε λόγο να συμπορευτούν με τους κομμουνιστές στις καθημερινές μάχες, ενάντια στη νέα αναμόρφωση του καπιταλισμού, στο νέο δίπολο των απολογητών του συστήματος, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα που η καπιταλιστική κρίση φανερώνει τα όρια του συστήματος αυτού, σήμερα η εργατική τάξη και ο λαός μπορούν να πάρουν από την πείρα και τα συμπεράσματα του ΚΚΕ για να ανοίξουν το δρόμο της δικής τους προοπτικής

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Νοσοκομείου Λευκάδας: “Οδηγούν το νοσοκομείο Λευκάδας σε διάλυση”

Κάλεσμα σε κάθε πολίτη για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας  Έκτακτη Γενική Συνέλευση  Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *