Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαρτίου 2023

Φτου, ξεμείναμε από τσιγάρα!

Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε. Το αναβαπτισμένο σε “Μύκονος του Ιονίου” Μεγανήσι δεν διαθέτει στα δύο μεγαλύτερα χωριά, Σπαρτοχώρι και Κατωμέρι, επιχείρηση που να πουλά τσιγάρα!

Βέβαια κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι είναι τυχαίο, διαφορετικά θα΄βαζαν βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής τους ύπαρξης. Εμείς, όμως, γνωρίζουμε ότι αυτό αποτελεί συνέχεια μιας κατρακύλας που πολύ φοβόμαστε δεν έχει επιστροφή. Τα μαγαζιά που τα πουλούσαν δεν άντεξαν τα βερεσέδια στα κιτάπια τους, από μια κοινωνία που τα ανέσυρε από το μακρινό παρελθόν για να επιβιώσει.

Ρωτήσαμε από περιέργεια συνταξιούχους θαμώνες των τοπικών καφενείων, εάν θυμούνται πότε δεν έβρισκαν τσιγάρα στα χωριά. Ξέρετε τι μας απάντησαν; Μας απάντησαν ότι ακόμα και στον πόλεμο του 1940 μπορούσε κανείς να βρει τσιγάρα στο χωριό του!

Τα success story των Σαμαροβενιζέλων για την ανάπτυξη στη χώρα που φτάνουν αναπαραγόμενα με τον πιο κακέκτυπο τρόπο από «τοπικά κομματικά παραρτήματα» και στο Μεγανήσι βοηθούν μόνο αυτούς που τ’ αναπαράγουν. Κι επειδή έρχονται σύντομα εκλογές, κοιτάξτε να μην σας γελάσουν και σας πάρουν την ψήφο, γιατί μέχρι τις επόμενες πολύ φοβόμαστε ότι θα είναι αργά, πάρα πολύ αργά. Όσο για τα τσιγάρα, όσοι μας επισκεφτείτε για Χριστούγεννα, φέρτε και για εμάς καμιά «καβάτζα».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights