Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Απρίλιος 2021

Με τον Πρέσβη της Κίνας συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης

Με τον Πρέσβη της Κίνας, κ. Du Qiwen, είχε σήμερα συνάντηση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.

Ο κ. Πρέσβης, ο οποίος θα παραμείνει ένα διήμερο στην Κέρκυρα, δήλωσε – αμέσως μετά την επίσκεψή του στο γραφείο του Περιφερειάρχη – ότι ήρθε στο νησί για επαφές και ζητούμενο τόσο τις πολιτιστικές όσο και τις εμπορικές ανταλλαγές. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, τον συνοδεύουν ο Εμπορικός – Οικονομικός Ακόλουθος, κ. Sui Liwei και ο Πολιτιστικός Ακόλουθος, κ. Zhang Zhan , ενώ το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων καλύπτει δημοσιογραφικά το γεγονός.

Στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών κεντρικά και περιφερειακά αναφέρθηκαν τόσο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων όσο και ο κ. Πρέσβης και στη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε παρουσιάστηκαν οι προοπτικές αυτής της συνεργασίας.

Αναφερόμενος στις τουριστικές σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν, ο κ. Πρέσβης έκανε λόγο για τα 83 εκ. Κινέζους τουρίστες που έχουν ταξιδέψει μέσα στο 2013 σε χώρες του εξωτερικού και οι οποίοι ξόδεψαν πάνω από 100 δις δολάρια για τις διακοπές τους, τονίζοντας ότι οι αριθμοί αυτοί συνεχώς αυξάνονται.

Οι Κινέζοι, πρόσθεσε, αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό και η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα μπορεί να περάσει και μέσα από την Κίνα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα, κ. Δέσποινα Ζερνιώτη, η οποία ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για τις δραστηριότητες του Μουσείου, το οποίο, σημειωτέον, θα επισκεφτεί αύριο ο κ.  Du Qiwen.

Τέλος, στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΟΛΚΕ, κ. Σωτήρης Βλάχος, ενώ θ’ ακολουθήσει συνάντηση εργασίας και με συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ένας Λευκαδίτης στην Εθνική

Ο Βασίλης Καββαδάς νεότατος και ταλαντούχος  παίχτης μπάσκετ αποτελεί φέτος το τυχερό δεκατρία του Πανιωνίου.Η πορεία του στην Εθνική ελπίδων του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *