Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Ιανουαρίου 2022

Δήμαρχοι ζητούν να πληρώσουν τα χρέη πολιτών στη ΔΕΗ. «Στο χορό» και οι Δήμαρχοι Κέρκυρας και Ζακύνθου. Της Λευκάδας;

Οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και Καπερνησίου Κώστας Μπακογιάννης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα νοικοκυριά σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό σημειώνουν πως

«η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρώπινων τραγωδιών. Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στο χειμώνα».

Γι’ αυτό,

«πέρα και πάνω από ιδεολογίες, τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους αισθανόμαστε τη βαρύτατη ηθική υποχρέωση να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

«Το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο», προσθέτουν, «περιορίζει την ανεξαρτησία μας και δεν μας επιτρέπει να εκτελέσουμε το καθήκον μας. Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να προβεί η κυβέρνηση στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφόσον βεβαίως οι Δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να τακτοποιήσουν οφειλές και να καλύψουν το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους συμπολίτες μας». [ΠΗΓΗ: matrix24.gr]

Στο χορό έχουν μπει και οι Δήμαρχοι Κέρκυρας και Ζακύνθου, κ.κ. Τρεπεκλής και Μποζίκης αντίστοιχα που με την κίνησή τους αυτή θα παρασύρουν και άλλους, από την γειτονιά μας μέχρι την ευρύτερη περιοχή. Εκτός και αν το θέμα έρθει ως έκτακτο, ως «σφήνα» (εκτός ημερήσιας διάταξης) στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λευκάδας, αφού και η αντιπολίτευση μέχρι στιγμής έχει χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας

Σύμφωνα με το corfupress, tην είδηση πως ο Δήμος σε συνεργασία με τη ΔΕΗ θα πραγματοποιήσει επανασυνδέσεις στους πολίτες που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν το λογαριασμό, έβγαλε ο Δήμαρχος σε επίσκεψή του στο κοινωνικό Παντοπωλείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο του Δήμου:

Το κοινωνικό Παντοπωλείο, και το εκθετήριο ρούχων που λειτουργούν στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, επισκέφτηκε την Παρασκευή το  μεσημέρι, ο Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.
Ο Δήμαρχος αφού ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αλέκο Πουλή,  για τη σημαντική βοήθεια  που προσφέρει η παραπάνω δράση, σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη,  δήλωσε:
«Σε μια μελαγχολική περίοδο,  που περνάει η πατρίδα μας, ο Δήμος Κέρκυρας δίνει έμφαση στην κοινωνική του παρουσία  και στην στήριξη με κάθε τρόπο, συμπολιτών μας,  που έχουν ανάγκη.
Καλώ τους συμπολίτες μας  να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια, που ανακουφίζει ανθρώπους, που είναι κάτω από όριο της φτώχειας». Ο κ. Τρεπεκλής  αναφέρθηκε επίσης  και στους συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. «Ο Δήμος θα λειτουργήσει γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών που έχουν κομμένο ρεύμα και αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό. Σε συνεργασία με τη ΔΕΗ θα γίνουν επανασυνδέσεις».
Για το πρόβλημα διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδημάρχους κ Πουλής,  οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο που λειτουργεί η  Πρόνοια,  προσκομίζοντας  το λογαριασμό της ΔΕΗ, την ταυτότητα τους και το εκκαθαριστικό της εφορίας.

Τηλ. εξυπηρέτησης 26613 62124

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου

Επιστολή με την οποία ζητεί να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς που έχουν λήξει και επειδή δεν πληρώθηκαν έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης, απέστειλε στη ΔΕΗ ο δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης. Στόχος της ενέργειας της δημοτικής αρχής είναι να πληρώσει το ρεύμα για να μην μείνουν οικογένειες στο σκοτάδι μέσα στις γιορτές.
Σύμφωνα με το skai.gr, νε σχετικό έγγραφο που έστειλε ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Μποζίκης προς την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ, Άννα Καμβάση, ζητεί στοιχεία αυτών των καταναλωτών και ενημερώνει ότι προτίθεται να πληρώσει για την τρέχουσα χρονιά.

«Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε άμεσα, σε ποιες οικίες καταναλωτών της ΔΕΗ έχετε διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εκκρεμών οφειλών, ούτως ώστε ο δήμος να αποπληρώσει μέρος αυτών, για να προβεί η υπηρεσία σας σε επανασύνδεση των παροχών τους» αναφέρεται χαρακτηρθιστικά στο έγγραφο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Έγινε MEGAλο θέμα η διαφθορά και στο Ιόνιο. Γίνεται λόγος για υπεξαίρεση πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού σε Περιφερειακή Ενότητα (Βίντεο)

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι η μοναδική  περίπτωση δήμου στην Ελλάδα που έχει μαύρη τρύπα στα ταμεία του. Εκατοντάδες εστίες […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *