Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Πάνω από τις 1.000 μ.β. το spread

Των ελληνικών 10ετών ομολόγων

Πάνω από τις 1.000 μονάδες βάσης εκτινάχθηκε το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, με τους traders να επικαλούνται δηλώσεις γερμανού αξιωματούχου, σύμφωνα με τον οποίο το Βερολίνο θα στήριζε μια πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Μια αναδιάρθρωση χρέους στην Ελλάδα «δεν θα ήταν καταστροφική», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βέρνερ Χόγερ, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο ίδιος φέρεται να είπε επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση θα στήριζε μια εθελοντική προσπάθεια για βελτίωση των όρων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

«Η Γερμανία φαίνεται να πιέζει για αναδιάρθρωση, αυτό είναι που ξεκίνησε τη διεύρυνση χθες και πάλι σήμερα αυτό συμβαίνει», παρατηρεί trader.

Στις 15:46, το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών bunds διευρυνόταν στις 1.044,7 μονάδες βάσης.

Ανοδικά κινείται σήμερα και το κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS). Σύμφωνα με το Markit, νωρίτερα ενισχυόταν κατά 15 μονάδες βάσης στις 1.105 μονάδες βάσης.

ΠΗΓΗ : nautemporiki.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights