Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Οκτωβρίου 2021

Αναζητούνται ιδιώτες επενδυτές για την ΕΥΔΑΠ

Η κυβέρνηση αναζητά για τις  ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, εταιρείες ύδρευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, στρατηγικό επενδυτή. Πρόκειται για ένα σενάριο που είχε αρχίσει να «παίζει» έντονα ήδη από πέρυσι περίπου τέτοιο καιρό. Στόχος η εξασφάλιση εσόδων και η μείωση των ελλειμμάτων με την παραχώρηση του 10% της ΕΥΔΑΠ (το δημόσιο κατέχει το 61%) και του 23% της ΕΥΑΘ, ώστε με την παραχώρηση σε στρατηγικό επενδυτή να διατηρήσει το μάνατζμεντ για ορισμένο χρονικό διάστημα.
Και σήμερα ένα χρόνο μετά και με την πίεση που ασκείται από την υστέρηση εσόδων, διεύρυνση του ελλείμματος και του χρέους, τονίζεται σύμφωνα με την εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» για τις εν λόγω εταιρείες ότι θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Όμως επειδή χρειάζονται σημαντικές επενδύσεις για να εκσυγχρονιστούν και να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης και άρδευσης σε όλη την επικράτεια, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών.
Το συγκεκριμένο θέμα τουλάχιστον για την ΕΥΔΑΠ και τις «αναταράξεις» που ακολούθησαν από τον «αρραβώνα» της με τη Λευκάδα, μάλλον δεν θα αφήσει αδιάφορη την τοπική επικαιρότητα.

ΠΗΓΕΣ : bankingnews.gr, mylefkada.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *