Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Διακήρυξη του συνδυασμού ΔΑΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι

Στις 5 Δεκέμβρη έχουμε εκλογές. Το τι διοίκηση θα έχουμε μας αφορά όλους και από την ψήφο σου θα εξαρτηθεί. Για αυτό σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις αρχαιρεσίες.

Οι ίδιες οι εκλογές με τη μαζικότητα τους και με την ψήφο στη ΔΑΣ ΟΤΑ είναι η απάντησή μας στην επίθεση που δεχόμαστε. Με τη συνεχή συρρίκνωση των μισθών μας. Τις απολύσεις (διαθεσιμότητες), το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων. Το χαράτσωμα από το κράτος για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, οι αυξήσεις στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, εξαφανίζουν τους μισθούς μας από την επόμενη της πληρωμής.

Κατά τη γνώμη μας το βασικό κριτήριο ψήφου είναι:

Τι Σωματείο – Τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα.

Ποιο κίνημα είναι σε θέση να τους βάλλει εμπόδια, να τους σταματήσει. Να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει και τη ζωή μας ακόμη, στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Ένα κίνημα που θα είναι πραγματικό όπλο στα χέρια όλων των εργαζομένων, στον αγώνα για την επιβίωση, για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.

Θέλουμε ένα σωματείο και ένα κίνημα:

  • Να οργανώνει την πάλη για όλα τα προβλήματα, ένα σωματείο σπίτι όλων των εργαζομένων. Για τους συναδέλφους που οδηγούνται σε απόλυση είτε με τη λήξη της σύμβασης είτε με τη διαθεσιμότητα, για τα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε συνάδελφο από την εντατικοποίηση της δουλειάς.
  • Να αγωνίζεται ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές, ενάντια στην κυβέρνηση, το αυταρχικό κράτος.
  • Να αγωνίζεται ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές της τοπικής διοίκησης. Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στις ιδιωτικοποιήσεις, που είναι βασικό φιλέτο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Στηρίζουν την καπιταλιστική κερδοφορία.

Το μάρμαρο των ιδιωτικοποιήσεων θα το πληρώσει και πάλι ο λαός. Τα ανταποδοτικά τέλη θα αυξηθούν υπέρογκα. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν χιλιάδες απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, τσακισμένα μεροκάματα.

  • Ένα σωματείο, που θα παλεύει να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Θα δίνει προοπτική στους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για την απαλλαγή του λαού από τα δεσμά της δικτατορίας των μονοπωλίων.
  • Θέλουμε ένα σωματείο μαζικό, ταξικό που μαζί με άλλα σωματεία και ομοσπονδίες να συγκροτούν ένα κίνημα που θα παλεύει για μια άλλη: φιλολαϊκή ανάπτυξη που επίκεντρο της θα έχει τις δικές μας ανάγκες και όχι το κέρδος των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
  • Ένα κίνημα που δεν θα το χρησιμοποιεί ως γρανάζι, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
  • Ένα κίνημα που ως σημαία του θα έχει το σύνθημα «Λεύτερος λαός είναι εκείνος ο λαός που κυριαρχεί στον πλούτο που παράγει».

Στη βάση ενός τέτοιου προσανατολισμού, ενός τέτοιου περιεχομένου πάλης επιδιώκουμε την ενότητα όλων των εργαζομένων και την κοινή δράση, τη συμμαχία με όλους τους άλλους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Εμείς δεν μπαίνουμε κάτω από κανένα μανδύα, ούτε κρυβόμαστε πίσω από ενιαία, «ακομμάτιστα», ουδέτερα ψηφοδέλτια. Είμαστε κρυστάλλινοι στις απόψεις και θέσεις μας και το έχουμε αποδείξει μέσα από την πορεία μας και τους αγώνες μας στο πλευρό ΟΛΩΝ των εργαζομένων.

Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε μπροστάρηδες στη συμμετοχή και οργάνωση των αγώνων, δίπλα στους συναδέλφους, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την άγρια και βάρβαρη πολιτική που μας τσακίζει.

Όλοι εμείς οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ δηλώνουμε ότι:

Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υπηρετήσουμε ένα τέτοιο σωματείο και ένα τέτοιο κίνημα. Για αυτό θέλουμε να τονίσουμε: Είναι ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση και στο σωματείο και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ισχυροποιηθούν οι δυνάμεις της ταξικής πάλης.

 

Ψηφίζουμε   Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

Νοέμβρης 2013

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights